RTX 5060 alınır mı?

Hocam işlemci olarak 5600 ve 5600X öneriliyor fakat internetten versus sitesine baktığımda sonuçlar yakın gibi 3600le. Bir de ek olarak benim işlemcimde OC var galiba çünkü 4-4.10 arası GHz değerlerinde çalışıyor.

Eki Görüntüle 2496096

Eki Görüntüle 2496095

Hocam hepsi zaten kendi markaları içinde en düşük segment seri. Ben MSI tercih ediyorum. Ventus sorunlu falan diyorlardı ama 4000 serisinde zaten kartlar optimize çalıştığı ve fazla ısınmadığı için 5000 serisinde de aynı şekildedir diye düşünüyorum. Ventus'un dış tasarımı da değişmiş daha hoş duruyor artık. Hepsiburada üzerinde 17000TL şu anda.
Çok yanlış yerden kıyaslamışsın işlemcileri. İşlemci ve ekran kartı donanımları karşılaştırmasına Hardware Unboxed yada Gamers Nexus gibi güvenilir kanallardan bakacaksın.

Çok yanlış yerden kıyaslamışsın işlemcileri. İşlemci ve ekran kartı donanımları karşılaştırmasına hardware unboxed ya da gamers nexus gibi güvenilir kanallardan bakacaksın.

Hocam dediğiniz sitelere baktım da bir tek gamer nexusta R5 3600 testi görebildim onda da grafiklerde R5 5600 yok. Bulursanız atar mısınız?

R5 3600 5060 ile darboğaz yaşar diye düşünüyorum tam emin olamadım. R5 3600 R5 5500'e denk bir işlemci diyebiliriz. Önceki sistemimde R5 5500 RTX 3060 kombini kullanıyordum ve 5500 zar zor yetiyordu. RTX 5060 çok daha iyi bir kart olduğundan darboğaz olacağını düşünüyorum.

Hocam peki R5 5600'e 5060 Ti nasıl olur?

Fiyat performans için R5 5600 öneriyoruz. Diğer işlemcilere verdiğiniz parayla aldığınız performans tatmin edici değil. Ryzen 7 5700 gibi işlemcilerin tek çekirdek performansları iyi olmasına rağmen L3 önbellekleri düşük olduğundan çoğu işlemde düşük performans gösteriyor.

Bu arada 17.500TL verip MSI Ventus 2X almak yerine 1000TL farkla 5060 Ti alma ihtimalinizi de değerlendirebilirsiniz :)

Hocam R5 5600'e 5060 Ti uygun olur mu?

Hocam dediğiniz sitelere baktım da bir tek gamer nexusta R5 3600 testi görebildim onda da grafiklerde R5 5600 yok. Bulursanız atar mısınız?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
(videoda 3600 de var.)
5600 ile 5600X neredeyse aynı performansı verdiği için karşılaştırmada X olsa da olur.

Palit mi yoksa Gainward mı önerirsiniz?
İki marka da kötü değil tercih edebilirsiniz. Sonuçta F/P ekran kartları ve fiyatları diğer markalara daha uygun. Yalnız Palit kullanıcıları bazı yorumlarda kartın arkasının plastik olmasını eleştirmişler ve kartın malzemesinin biraz kalitesiz olduğundan bahsetmişler onun dışında teknik anlamda bir soruna rastlamadım kullananlar gayet memnun. Kartın güçlü olduğundan 11-12 GB VRAM isteyen oyunlarda bile Ultra ayarlarda gayet akıcı çalıştığından bahsetmişler. Aslında Colorful da iyi daha kaliteli ama maalesef Türkiye'de bulmak zor Trendyola 5060 Ti 8GB versiyonu gelmiş ama hemen tükenmiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı