RTX 5060 sistemde CPU ve GPU kullanımı %30-40 civarında kalıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI A520M-A PRO
AMD Ryzen 5 5600
MSI RTX 4060 OC Ventus 2X Black
Lexar Thor 8GB x 2
Lexar LNM610 PRO 1TB
Enermax StarryFort SF60
RAM
16 GB
Özellikle oyunlarda ikisi de %30-40 civarlarından yükseğe çıkmıyor. İşlemci R7 5700 ekran kartı RTX 5060.. bu sorunu nasıl çözerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o oyunda normal daha yüksek oyunlar oynarsanız ozaman artar sistemin ne kadar performans gerektiriyor ise o kadar görev yapar 2k çözünürlükte oynarsanız kullanım artar monitör desteklemiyorsa yine farketmez yani insanlar şöyle sanıyor işlemci kart %30 da 300fps neden hepsini kullanmıyor da 600 olmuyor sistem öyle çalışmıyor malesef gereksinim neyi karşılıyor sistem o kadar karşılar çözünürlük kalite oynamalarına kullanım da artar.

Hocam o oyunda normal daha yüksek oyunlar oynarsanız ozaman artar sistemin ne kadar performans gerektiriyor ise o kadar görev yapar 2k çözünürlükte oynarsanız kullanım artar monitör desteklemiyorsa yine farketmez yani insanlar şöyle sanıyor işlemci kart %30 da 300fps neden hepsini kullanmıyor da 600 olmuyor sistem öyle çalışmıyor malesef gereksinim neyi karşılıyor sistem o kadar karşılar çözünürlük kalite oynamalarına kullanım da artar.
Daha önce böyle bir sorun yoktu fps 400+ alıyordum. Şimdi 150-250 arası.

Arkadaşımın PC'si olduğu için ilgilenmedim ama muhtemelen darboğazdan veya ısınmadan dolayı CPU kendini kilitliyor. Tam olarak işe yarar mı bilmiyorum fakat undervolt yapmak veya kule tipi soğutucu takmak bu durumu çözebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00