RTX 5070 sistem için 2K monitör önerisi

Bütçe
Max 15k

Machinist58

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, sistemim için (RTX5070/7600X) 2K monitör seçmekte çok zorlanıyorum, bulabildiğim tüm konuları okudum fakat yine de karar veremedim. Bilgisi olan ve mevcut kullanıcıların fikirlerine çok ihtiyacım var.
G65B ve R27QE arasında kaldım.
180 Hz 5070 için az mı kalır?
G65B'yi almayı çok istiyorum fakat scanline ve Black smearing ile karşılaşır mıyım diye çekiniyorum. Sizce en mantıklısı hangisi? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
g65b va panel diye ghosting yapabilir. O parayla ips monitör almak daha mantıklı

Gözle görülür Black smearing ile karşılaşmazsın G65B de. Çok hızlı çünkü. Scanline da şansa bağlı bir durum, çoğu kişi fark etmiyor zaten G65B almanızı öneririm.

G65B VA panel diye ghosting yapabilir. O parayla IPS monitör almak daha mantıklı.

Samsung'un Ultra Fast monitörlerinde gözle görülür Black smearing sorunu olmuyor.

Bu monitör overpriced. R27QE'ye göre 2 artısı var, parlaklık ve 280Hz olması. Buna rağmen daha düşük kontrast oranı var. R27QE incelemelerde 1280:1-1450:1-1600:1 kontrast oranı çıkan bir monitör. AW2723DF ise 2 farklı incelemede 1000:1 civarı kontrast oranı sunuyor. Renk gamutları da benzer seviyede. R27QE zaten üç farklı incelemede 340-380-380CD çıkan bir monitör. Haliyle parlaklık sorunu çekmezsin. Konuyu açan kişi monitörden anlamadığı için çok iyi fiyat diye milleti kekliyor.

2K düz IPS panele 15k para verilmez. Bu monitörü almak çok daha mantıklı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@bluerr hocam G65B'yi en çok sizin sayenizde sevdim. Hep önerdiğiniz bi monitör. Öğrenci indirimi ile Samsung sitesinden sipariş vermeyi düşünüyorum değişim ve iade konusunda nasıldır Samsung?

@bluerr hocam G65B'yi en çok sizin sayenizde sevdim. Hep önerdiğiniz bir monitör. Öğrenci indirimi ile Samsung sitesinden sipariş vermeyi düşünüyorum değişim ve iade konusunda nasıldır Samsung?

Samsung'tan değişim ve iade yapan arkadaşlar vardı, memnun olduklarını söyleyebilirim. Sorun olacağını düşünmüyorum. 14-15k bandına çıkmadan 10-12K bandında IPS monitör isterseniz şu şekilde de olabilir.

14-15K'ya satılan IPS monitörler ile hemen hemen denk bir monitör. 2-3K fazladan para vermeye gerek yok. Tek eksiği pivot ve yükseklik ayarının olmaması. Fiyatı uygun olduğu için stant dahil 12K'ya alabiliyorsunuz. 240Hz lazım değilse 7.5k bandında R27QE almakta çok mantıklı. Bu daha çok FPS oyunları sık sık oynuyorum 240Hz gerekli, ayrıca kavisli ve VA monitör istemiyorum diyenler için.

@bluerr sevgili hocam G65B'yi sipariş vermiş bulunmaktayım. Karar vermemde çok yardımcı oldunuz teşekkür ediyorum.

Oyun modunu aç.
Tepki süresi standart.
MPRT kapalı.
Renk ayarı default 25'te geliyor isteğe bağlı 30-35 civarına yükseltebilirsin.
Netlik ayarını isteğe bağlı 12'ye yükseltebilirsin.

Sayın @bluerr hocam monitör geldi çok güzel fakat 1 tane ölü piksel bulunuyor ekranın üst kısmında. Yeşil ve beyaz renklerde var sadece. Sizce iade değişime gitmeli miyim? Açıkçası beni rahatsız etmiyor. Scanline ile karşılaşmadım 240Hz aldım ve dediğiniz ayarları yaptım.

Göresli bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20250523_110518.jpg
    IMG_20250523_110518.jpg
    269,2 KB · Görüntüleme: 38
Sayın @bluerr hocam monitör geldi çok güzel fakat 1 tane ölü piksel bulunuyor ekranın üst kısmında. Yeşil ve beyaz renklerde var sadece. Sizce iade değişime gitmeli miyim? Açıkçası beni rahatsız etmiyor. Scanline ile karşılaşmadım 240Hz aldım ve dediğiniz ayarları yaptım.

Ölü piksel bir kusurdur, bence değişim daha mantıklı ama, kullanıcı rahatsız olmuyorsa sorun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı