Çözüldü RTX 5070 sistem siyah ekran oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Daha fazla  
İyi günler yeni aldığım RTX 5070 oyunda olsam da olmasam da siyah ekran sorunu yaşıyorum bazen sistem açılırken Windows hoş geldiniz ekranı gelmiyor birkaç kez yeniden başlatmam gerekiyor Windows görebilmem için, sürücüyü kaldırdığım zaman stabil çalışıyor bu konu hakkında önerileriniz var mıdır?

Araştırdığım kadarıyla NVIDIA RTX 5000 serisi ve son sürücüleri çok sorun çıkarıyormuş, özellikle AM4 gibi eski soketlerde bu sorun çok fazla varmış.

Kullandığım sistemim.

AMD Ryzen 7 5700x3D 8-Core Processor 3.00 GHz 96MB am4.

Cooler Master Masterliquid ML240L v2.

Palit GeForce RTX 5070 Infinity 3 12 GB GDDR7 192 bit.

Team T-Force Vulcan TUF Gaming alliance 32 GB (4x8GB) 3600MHz CL18.

Cooler Master MWE 80Plus 600W 2xeps, aktif PFC 120mm.

ASUS TUF B450-Plus Gaming AMD B450 AM4 DDR4 3466.

Çözüm
Çözdüm sanırım dün yaptıklarımdan sonra birkaç oyunda denedim çökme falan olmadı, normal kullanımda masaüstünde iken siyah ekran hatası veriyordu ama aşağıdaki çözümleri denedim çökme sorunu şimdilik ortadan kalktı.

Belirtiğim çözümlerden biri veya birkaçı çözüm oldu şimdilik bir sorun yok olursa tekrar yazacağım.

Ekran kartının fan ayarlarını yapmamın nedeni kartın odamın cam açık dahi olsa sıcak olduğu için oyunda 80 derece kadar çıkıyor hatta birkaç kez 80 dereceyi geçtikten sonra siyah ekran düştüğünü görmüştüm, bunu da fan ayarladıktan sonra sicaklıkların düştüğünü gördüm aynı durum işlemci içinde geçerli ortalama 75 derece çalışıyor,

Tabii bu ısıdan dolayı çökmeler diğer çözümleri denemeden önce çökmeler olmaya devam ediyordu, şimdi belirtiğim çözümleri denedim belki fan ayarına bile gerek kalmaz deneme yanılma yoluyla bir sorun olursa tekrar buraya yazacağım.

• Ekran kartını söküp tekrar taktım böyle yapıp sorunu çözenler varmış.

• Ekran kartın fan ayarı çektim.

• Anakartın BIOS güncelledim.

• G-Sync tamamen kapattım.

• DDU ile sürücüleri silip en baştan yükledim.

• AMD chipset güncelledim.
İyi günler yeni aldığım RTX 5070 oyunda olsam da olmasam da siyah ekran sorunu yaşıyorum bazen sistem açılırken Windows hoş geldiniz ekranı gelmiyor birkaç kez yeniden başlatmam gerekiyor Windows görebilmem için, sürücüyü kaldırdığım zaman stabil çalışıyor bu konu hakkında önerileriniz var mıdır?

Araştırdığım kadarıyla NVIDIA RTX 5000 serisi ve son sürücüleri çok sorun çıkarıyormuş, özellikle AM4 gibi eski soketlerde bu sorun çok fazla varmış.

Kullandığım sistemim.

Güç kaynağın yetersiz. En az 750 watt 80 plus lazım.

Kullandığım sistemim.

OCCT ile 40 dakika GPU VRAM testi yapıp sonuçları atar mısın öncelikle ?
Sonra'da farklı ve güçlü bir PSU ile deneyip gelişmeleri bildir.

Kullandığım sistemim.

Çözdüm sanırım dün yaptıklarımdan sonra birkaç oyunda denedim çökme falan olmadı, normal kullanımda masaüstünde iken siyah ekran hatası veriyordu ama aşağıdaki çözümleri denedim çökme sorunu şimdilik ortadan kalktı.

Belirtiğim çözümlerden biri veya birkaçı çözüm oldu şimdilik bir sorun yok olursa tekrar yazacağım.

Ekran kartının fan ayarlarını yapmamın nedeni kartın odamın cam açık dahi olsa sıcak olduğu için oyunda 80 derece kadar çıkıyor hatta birkaç kez 80 dereceyi geçtikten sonra siyah ekran düştüğünü görmüştüm, bunu da fan ayarladıktan sonra sicaklıkların düştüğünü gördüm aynı durum işlemci içinde geçerli ortalama 75 derece çalışıyor,

Tabii bu ısıdan dolayı çökmeler diğer çözümleri denemeden önce çökmeler olmaya devam ediyordu, şimdi belirtiğim çözümleri denedim belki fan ayarına bile gerek kalmaz deneme yanılma yoluyla bir sorun olursa tekrar buraya yazacağım.

• Ekran kartını söküp tekrar taktım böyle yapıp sorunu çözenler varmış.

• Ekran kartın fan ayarı çektim.

• Anakartın BIOS güncelledim.

• G-Sync tamamen kapattım.

• DDU ile sürücüleri silip en baştan yükledim.

• AMD chipset güncelledim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı