RTX 5070 vs RX 9070 XT

Hocam merhaba, bende 9070 ile 5070 arasında kaldım. 29500'e Palit 5070 sipariş ettim. Siz karttan memnun musunuz? Oyun oynayacağım, film izleyecegım. 9070 aklımı çekmeye devam ediyor.
Hocam 9070 gerçekten beni illallah ettirmişti sadece 1 haftada, youtube 4k oynatmada frame drop problemi, bazı oyunlarda crash yemeler hatta spiderman hiç açılmaması, desteklemedigi vrr'ı monitörümde açabildigimi gösterdi açınca kapatana kadar neler çektim görüntünün bozukluğundan, netflix chromedan stream ederken çözünürlük 4k gösteriyor ancak tam ekran yapınca siyah ekran geliyor sonra düzeliyor, youtube oynatıcı animasyonları etrafında siyah siyah kareler falan bir sürü uyumsuzluk gördüm,(donanım ivmelendirmeyi kapatınca geçiyordu ama bu sefer de görüntüyü işlemci işliyor otomatik olarak 2k 4k video oynatmıyordu youtube ve netflix(internetim 1gbps oldugu icin her türlü otomatik oynatmasını istiyordum) bunun dışında da bi çok problem yaşadım çok soğudum. herkes yazılımsal olarak geliştirdi falan diyor ancak KENDİ TECRÜBEME GÖRE nvidianın eline su dökemez hala. 5070'e geçtim en ucuz dual fanlı inno3d aldım mis gibi, bütün problemler format dahi atmadan çözüldü. hiçbir problem çekmedim. Underwolt yaptım sıcaklıgı da baya performans kaybı olmadan düşürdüm, hem kafam sessiz rahat hem de yazılımsal bahsettigim bütün sıkıntılar kayboldu gitti. Hepsi ekran kartından kaynaklanıyormuş. yani kısacası 9070 serüvenim bir daha amd'ye kaymamak şartıyla son buldu. KESİNLİKLE 5070.

5070 için hangi marka ve modeli tercih ettiniz peki ?
inno3d aldım hocam en ucuzu oydu bunla dahi memnunum. şimdi olsa galax alırdım baya düşmüş fiyatları. çift fanlı aldım underwolt yapınca sıcaklık da öyle cok yükselmiyor.

2 haftadır 9070XT kullanıyorum Sapphire Pulse modeli. Açıkçası ne ısındığını ne fan sesi çıkardığını gördüm 55 derecelerde takılıyor AC Shadows'ta FPS değerleri çok güzel ben çok beğendim kartı tabii daha uzun kullanımda görmek lazım ama bence 9070XT net.

2 haftadır 9070XT kullanıyorum Sapphire Pulse modeli. Açıkçası ne ısındığını ne fan sesi çıkardığını gördüm 55 derecelerde takılıyor AC Shadows'ta FPS değerleri çok güzel ben çok beğendim kartı tabii daha uzun kullanımda görmek lazım ama bence 9070XT net.
9070xt parasını şu an haketmiyor gözümde açıkası biraz düşerse bence de aralarında en iyi kart odur, 9070 vs 5070 yapacak olursak benim tecrübeme göre 5070.

9070xt parasını şu an haketmiyor gözümde açıkası biraz düşerse bence de aralarında en iyi kart odur, 9070 vs 5070 yapacak olursak benim tecrübeme göre 5070.
9070 daha iyi bir kart. FSR4 te gayet iyi DLSS 4 kadar olmasada. DLSS 3 ten iyi performans veriyor. Size gelen kart sorunludur. 9000 serisi tamamen sorunsuza yakın. 5000 serisindeki sorunlar daha fazla.

Sapphire Radeon RX 9070 XT Nitro+
INNO3D RTX 5070 Twin X2 OC.

İki kartı da 26-27k civarlarına buldum hangisi daha mantıklıdır? Yanına F/P hangi işlemci darboğaz yapmaz?

9070XT kesinlikle oyun için net bir fark yanında 9600x ya da 9700x alabilirsin rahat bir şekilde besleyecektir ya da 7600x alınabilir ama paran varsa 9700X almanı öneririm bütçen varsa tabii 9800x3D gibi bir canavar da alabilirsin.

3 ay önce ASUS Prime 5070 ve 7800x3D aldım. Herhangi bir sorun yaşamadım. FPS'lerim çok yüksek 2K monitörüm var her oyunu Ultra ayarlarda oynayabiliyorum. Kart maksimum 67 dereceleri görüyor oyunda. RDR2 oynarken arada 67ye çıkıp iniyor genelde ortalama 64 derece. Cyberpunk MFG 4X aldığında biraz görsel kalite grenleme yapsa da FPS 280 oluyor. Bence buna değer çünkü grenleme çok değil dikkatli bakmazsan veya çok sık moment atmıyorsan belli olmuyor. Öte yandan 9070XT uzun kullanımda bazı problemleri olan bir kart. Şimdiden insanlar fan arızası, crash, sürücü arızası gibi sorunları rapor ediyorlar. Seçim senin.

3 ay önce ASUS Prime 5070 ve 7800x3D aldım. Herhangi bir sorun yaşamadım. FPS'lerim çok yüksek 2K monitörüm var her oyunu Ultra ayarlarda oynayabiliyorum. Kart maksimum 67 dereceleri görüyor oyunda. RDR2 oynarken arada 67ye çıkıp iniyor genelde ortalama 64 derece. Cyberpunk MFG 4X aldığında biraz görsel kalite grenleme yapsa da FPS 280 oluyor. Bence buna değer çünkü grenleme çok değil dikkatli bakmazsan veya çok sık moment atmıyorsan belli olmuyor. Öte yandan 9070XT uzun kullanımda bazı problemleri olan bir kart. Şimdiden insanlar fan arızası, crash, sürücü arızası gibi sorunları rapor ediyorlar. Seçim senin.

Çok teşekkür ederim dostum. Bende Gigabyte 5070 Ti almaya karar verdim daha ileriye dönük olması adına. Değerli yorumun için minnettarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı