Beyaz_G
Hectopat
Kart cikali daha ne kadar oldu da uzun kullanimda sorunlari biliniyormus? Fan arizasi markaya gore degisir. Asus alirsin yapar Sapphire alirsin yapmaz. Ki bir modelde fan sorunu olunca tum modellerde olacak diye birsey de yok. Asus TUF modelinin birinde cikar digerinde cikmaz bune net bir sey soyleyemezsiniz. Surucu arizasi falan da yok. Nvidia'nin 5000 serisindeki suruculer sorunluydu asil ilk ciktiginda. 9070 XT son surucu guncellemeleriyle 5070 Ti'ı gecmisken surucu sorunu var demek komik oluyor. Nvidia'dan baska bir sey istemiyorum diyen birisi 5070 alabilir. Onun disinda 9070 XT 5070'i her turlu sollar. Benim kendimce sebeplerim vardi 5070'i tercih ettim ama 9070 XT tercih etmedigim icin pismanim.3 ay önce ASUS Prime 5070 ve 7800x3D aldım. Herhangi bir sorun yaşamadım. FPS'lerim çok yüksek 2K monitörüm var her oyunu Ultra ayarlarda oynayabiliyorum. Kart maksimum 67 dereceleri görüyor oyunda. RDR2 oynarken arada 67ye çıkıp iniyor genelde ortalama 64 derece. Cyberpunk MFG 4X aldığında biraz görsel kalite grenleme yapsa da FPS 280 oluyor. Bence buna değer çünkü grenleme çok değil dikkatli bakmazsan veya çok sık moment atmıyorsan belli olmuyor. Öte yandan 9070XT uzun kullanımda bazı problemleri olan bir kart. Şimdiden insanlar fan arızası, crash, sürücü arızası gibi sorunları rapor ediyorlar. Seçim senin.