RTX 5080 mi RX 9070XT mi?

Bütçe
75000

lightmetal

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistem toplayacağım. İsteğim 4K oyunculuk ama öyle her yeni çıkan oyunu oynamalıyım tarzı bir şeyim ve FPS takımtım yok, saf kas gücü ile 50-60 civarı FPS verse yeter. Ekran kartı olarak Sapphire Nitro+ 9070XT 38K, MSI Gaming Trio 5080 73K şu an Amazon'da satıştalar. Evet arada ciddi bir fark var ve evet 5080 %20 civarında daha iyi FPS verebiliyor biliyorum ama 5080 beklentilerimi tam olarak karşılayamadı. 4090'a daha yakın olmasını beklerdim. 5080 Super çıkarsa da ne zaman çıkacağı ve son bellek krizinden sonra nasıl bir fiyattan çıkar bilmiyorum. Bu iki karttan birini alıp da 2-3 yıl sonra 4K için sorun yaşarsam açıkçası üzülürüm. Hemen bugün sistem toplama ihtiyacım yok gerekirse 7-8 ay da beklerim. Ama açıkçası şu an mantıklı olanın ne olduğunu bilmiyorum. Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K da 9070 XT yüksek ayarlarda bir tık üzebilir. 4K istiyorsanız 5080 ve üstündeki kartlara bakmalısınız. Ben olsam 5080 Super'in çıkmasını beklerdim. Tahminimce 2026'nın ilk yarısında çıkacak.

9070XT alirsan bugun bile 4K'da en yuksek ayarlarda 60FPS'in her oyunda garantisi yok. Borderlands 4 bunun kaniti oldu. Yarin ne cikacak, ne kadar optimizasyon ozurlusu olacak kimse garantisini veremez. Ama arada nerdeyse iki kat fiyat farki varken 5080'i daha mantikli bir secenek gibi onermek bana cok yanlis geliyor.

İki kart için de 2-3 yıl sonra saf kas gücünde 4K çalıştırmak biraz daha zor olacaktır. Tabii ki para kısmını bir kenara bırakırsak 5080 çok daha iyi bir kart fakat arada neredeyse 2 kat fark varken ben bu parayı vermezdim açıkçası. 9070XT ile arasında vereceğiniz paraya değecek bir performans farkı yok.

4K için 9070 XT yer yer hafif kalabilir.
Eğer 9070 XT alacaksanız, donanımlı bir 2K monitör tercih edin.
4K'da ısrarcıysanız da 5080 gayet iyi iş çıkartıyor. Ben çok memnunum performansından. Sadece 9070 XT'nin iki katına satılmayı hak ediyor diyemem.

4K için 9070 XT yer yer hafif kalabilir.
Eğer 9070 XT alacaksanız, donanımlı bir 2K monitör tercih edin.
4K'da ısrarcıysanız da 5080 gayet iyi iş çıkartıyor. Ben çok memnunum performansından. Sadece 9070 XT'nin iki katına satılmayı hak ediyor diyemem.
Ben de iki kat pahalı olmayı hak ettiğini düşünmüyorum. Bu yüzden 5080 super(çıkıp çıkmayacağı da belli değil) beklemeyi de istiyorum ama önümüzdeki günlerdeki fiyatların belirsizliği düşündürtüyor

4K da 9070 XT yüksek ayarlarda bir tık üzebilir. 4K istiyorsanız 5080 ve üstündeki kartlara bakmalısınız. Ben olsam 5080 Super'in çıkmasını beklerdim. Tahminimce 2026'nın ilk yarısında çıkacak.

Fiyatlar konusunda söylentileri duydunuz mu hiç.

İki kart için de 2-3 yıl sonra saf kas gücünde 4K çalıştırmak biraz daha zor olacaktır. Tabii ki para kısmını bir kenara bırakırsak 5080 çok daha iyi bir kart fakat arada neredeyse 2 kat fark varken ben bu parayı vermezdim açıkçası. 9070XT ile arasında vereceğiniz paraya değecek bir performans farkı yok.

Peki FSR ve DLSS'in görüntü kaliteleri hakkında bilginiz var mı en son baktığımda performans açısından ciddi bir fark yoktu ama görüntü kaliteleri hakkında bir bilgim yok.

Ben de iki kat pahalı olmayı hak ettiğini düşünmüyorum. Bu yüzden 5080 super(çıkıp çıkmayacağı da belli değil) beklemeyi de istiyorum ama önümüzdeki günlerdeki fiyatların belirsizliği düşündürtüyor

Fiyatlar konusunda söylentileri duydunuz mu hiç.

Peki FSR ve DLSS'in görüntü kaliteleri hakkında bilginiz var mı en son baktığımda performans açısından ciddi bir fark yoktu ama görüntü kaliteleri hakkında bir bilgim yok.
4K oynama gibi bir isteğin varsa zaten mecbursun 5080'nin fiyatını vermeye. 9070 XT 4K kartı değildir.

4K oynama gibi bir isteğin varsa zaten mecbursun 5080'nin fiyatını vermeye. 9070 XT 4K kartı değildir.

5080 bahsettiğin 4K kartı tam olmamış gibi bilmiyorum 2-3 yıl sonrası için yetersiz kalacakmış gibi hissediyorum. En azından bu kdr yüksek bir fiyat vermek yerine Ultra ayarları biraz kısarak veya FSR desteği ile oynarım diye düşünmüştüm RDR GoW RE4 gibi oyunlarda 60+ verebiliyor her ikisi. Borderlands 4'te 5080 bile 30 FPS'de bu sonuçları görünce de 50 serisi superleri beklemeyi veya 9070XT ile gittiği yere kadar gitmeyi düşünüyorum ama emin de değilim.

Teşekkür ederim dün bakmıştım en son sanırım yeni satılmaya başlanmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı