RTX A2000 Arızası

@The Man From E.A.R.T.H. RVN denemedim ama diğer birçok Coin'i denedim; sadece 5-6 MH/s kazım yapabiliyorlar ve 200-250 Watt'a 😁 Kapitalizm işte.
Düşünsenize, bu minik, cılız A2000'ler, donanımıyla olsun, görseliyle olsan amiral Titan'ların en az 10 katı daha güçlüler. İnanılacak gibi değil. Tabii bu işler donanımsal değil, daha çok yazılımsal sonuçta.
 
Merhaba, birkaç gün önce mining sistemi güncelleyip yeniden başlattım ancak kartlardan biri olan RTX A2000 arızaya düştü ve Hive OS'da bir türlü tekrar çalıştıramadım. En son bir de PC'ye takıp denedim ve düşük çözünürlükte de olsa ekrana görüntü verdi.
Kartın sürücüsünü kurmaya çalıştım, ancak sürücü kartı tanımadı, haliyle de kurulamadı. GPU-Z ve Afterburner gibi uygulamalarla baktığımda ise kartın bilgileri okunamıyordu.

BIOS'un yazılımında bir sıkıntı var düşüncesiyle, diğer A2000'lerin BIOS'unu komut istemiyle arızalı karta flaşladım. Yeniden başlat yaptıktan sonra sürücü de direk kartı algıladı ve nihayet kart normal bir şekilde çalıştı. PC'den çıkarıp tekrar mining sisteme taktım, Mining'de de normal bir şekilde çalıştı. Bu sabah, arada bir yaptığım 'yeniden başlat' yaptım ve ne yazık ki aynı kart tekrar arızaya düştü. Kartı tekrar PC'ye takıp yeniden BIOS flaşladım ve yine normal bir şekilde çalıştı. Korkarım aynı arızayı tekrar verecek. Sizce bu garip sorunun sebebi ne olabilir? İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

Selamünaleyküm hocam bende de A2000 var RAM sıcaklıkları çok yüksekti sizin kartlar gibi termal pedleri degistirdim 1.5mm içe Dragon kullandım şu an 74 ila 78 derece arası çalışıyorlar kartlarda bende çok rahatladım yer İzmir ulaşmak istersen internet üzerinden size yardımcı olmak isterim zeynel abidin kaya Instagram'dan ulaşabilirsiniz hayırlı günler dilerim.
 
@Zeynel Abidin kaya merhaba, benim kartın sorunu termal ped ya da macun değildi. Galiba BIOS yazılımında bir sorun vardı. Sistem yeniden başlatıldığında işletim sistemi kartı görmüyor- okuyamıyordu. Bir kaç kez BIOS attım, en son daha da hata vermedi. Şuan çalışıyor yani.
Onun dışında evet, gördüğünüz ısılar oldukça yüksek ancak sistem balkona kurulu olduğundan ve sıcak saatlere denk geldiğinden normalden fazla görünüyor.

Şahsen orijinalinden daha iyi ne ped ne de macun tanımıyorum. Yıllardır da CPU-GPU, RAM-vRAM'leri özel bloklarla soğutan biriyim. Ama zamanla özelliklerini yetirdiklerinde değiştiririm ancak.
Anlayacağınız, piyasada bulabileceğiniz en kaliteli termal ped- macun en fazla orijinali gibi olabilir. Tabi bu, önerdiğiniz 'Pulsar Ice Dragon' pedlerinin daha kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor.
Geç dönüş için de kusura bakmayın, o gün yoğundum, sonrasında da dalgınlığıma gelmiş affola.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı