RTX3060 hakkında

Bu makalede RTX3060'ı yakından takip etmeyenler için olan olayları özetleyeceğim. Sürprizbozanlar haricinde olabildiğince tarafsızdır.

Satışa Çıkmadan Önce Bilinenler
nvidia.PNG


25 Şubat 2021 tarihinde 09.00 PST'de geleceği bildirildi. Yani Türkiye saati ile 20.00.
saat.PNG

Ama bazı kartlar bu tarihten birkaç gün önce satışa çıktı ve epeyce ön sipariş alındı. Hem de 5000TL altına.

Satışa yaklaşık 1 ay kala Founders Edition çıkmayacağı haberi geldi. 3.taraf markalar kendi fiyatlarını belirleyerek satışa sunacaklardı. Yani kartın Türkiye'ye 4500TL'den aşağı tekli satış yapılması imkansız oldu.

Nerelerde satışa çıkacağı biliniyordu. Doğrudan ürünün linki için birçok kişi Nvidia'nın sitelerinde beklemeye başladı. Nvidia United States, Nvidia Germany, Nvidia United Kingdom.

Satış tarihine yaklaşık 1 hafta kala kart ile mining yapılmasını azaltmak amacıyla kazım gücü %50 düşürüldü. Ama daha ilk günden birçok kişi bunun önüne geçilip tam kazım gücüne erişilebileceğini söyledi. Kart zaten tam bir mining kartıydı. %50 güçte bile fena sayılmayan bir kazanca sahipti.


25 Şubat sabahı MSI kendi sitesinde fiyatları açıkladı. Buradan ulaşabilirsiniz. Aslında daha çok model çıkardı. Ama burada yayınlamadı.
msi fiyatları.PNG





RTX3060 Satışa Çıktı



Saat 20.00 oldu ve kart satışa çıktı. Satışa çıkmasıyla beraber dünya genelinde birçok site çöktü. Çökmeyen sitelerde ürünler 20.02'de bile stokta değil olarak gözüküyordu. Beklenen oldu. Türkiye merkezli sitelerde genellikle tekli satış yapılmadı. Yapan yerlerde ise fiyatlar başlangıç olarak açıklananın 2 katı fiyataydı. Ayrıca bu fiyatlara bile ürünler anında bitti.

Yaklaşık 30 dakika sonra artık stok gelmemeye başladı ve satışlar hazır sistemler de dahil olmak üzere tamamen durdu. Hatta ürünün resmi ve özellikleri yüklenen bazı sitelerde hiç satışa sunulmadı bile. Mesela MSI kendi sitesinde bile ürünleri satışa açmadı. Arada bir bu siteye azar azar stok geliyordu olması gereken fiyatlara. Onları da anında botlar alıyordu.


Daha sonra forumda bu konu oluştu ve Amazon Japonya'da hala stok olduğu fark edildi. 5850TL'ye
msi fiyatları2.png
yandaki ürün bulundu. Bir ön siparişti. Kartın 27 Şubat'ta geleceği yazıyordu.Gördüğüm kadarıyla 4-5 kişi satın aldı. Fiyatının uygun olmasının sebebini 1 ay garantili olduğuna bağlıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5800TL'ye buldum Amazon Japonya'da. Garantisi 1 aymış almadım.
Hocam zaten amazon.jp banlıyor. Sizden bilgi istiyor, ne atarsanız atın reddedilip banlıyor. Bir ihtimal ban yemeden para çekilirse öyle geliyor. %10 ihtimalle falan.

Elimdeki nakiti, altına dolara çevirip yazı beklemeye başladım. Başka da çaresi yok zaten.
RTX 3060 Ti'dan %25 daha güçsüz bir karta 1000₺ daha fazla vermek mantıklı olmazdı zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı