RTX3060 neden bu kadar pahalı?

En başta tepki gösterdiğiniz bu durumun mantığını biraz düşününce anlayabilirsiniz (tepki göstermediğim anlamına gelmiyor). Stoklar ülkemize ilk gelmeye başladığında bizim için normal fiyattan giriş yaptılar. Tahminimce kartların ilk çıkış tarihlerinde bu kadar talep olacağını kimse bilemedi.

Piyasaya ilk gelen RTX 3080 TUF OC modeli 8400 TL idi. Bunu alan müşteri de satacağını belirterek aldı. Şimdi şöyle bir piyasaya bakalım o zaman; ekran kartı üretimi talebi karşılamıyor, kartı satın alanlar bundan istifade edip kara borsacılık oynuyor ve asıl kullanıcı karta hiçbir şekilde ulaşamıyor. Fiyatların bir süre sonra artmasına rağmen madencilik ve kara borsacılık mantığı ile kartı alanların sayısı normal kullanıcıların bir hayli üzerine çıkıyor. Kaldı ki normal kullanıcı dediklerimiz stokları para peşinde koşanlar kadar da takip edemiyor. Hal böyle olunca firmalar bir önlem alma kararı alıyorlar. En azından kullanıcıya ulaşsın diye sistem yanında alınırsa kartların fiyatı düşüyor. Bu bile yetmiyor ki hala karaborsacı ve madenci arkadaşlar kartları sömürmeye devam ediyor. Sonuç olarak piyasada hiç kart kalmıyor ve normal kullanıcı şu an önlem amaçlı fiyatları yükseltilen kartlara tepki gösteriyor.

Şu dönem için açıkça söyleyebilirim ki verilen fiyatlar asla ev kullanıcısı için değil. Günlük kullanacak olan kişiler zaten şu dönemde, şu fiyatlarla kart satın almamalılar. Belirlenen ve görülen fiyatlar bu kartlardan para kazanmaya çalışan madenciler ve kara borsacılar için koyuluyor. Şu an için ev kullanıcısına beklemekten başka çare yok.

Özetle kartların sistem ile satılmasını kendinize göre düşünmeyin. Piyasada bu kadar madenci ve kara borsacı varken en azından toplu sistem alacaklar stoklardan bu şekilde faydalanabiliyorlar. Eğer bunu da yapmasalar toplu da olsa hiçbir sistemin içinde ekran kartı bulamayacağız.
 

Geri
Yukarı