RTX3060 Ti sistem Valorant market tuşu, map tuşu ve ESC basınca drop giriyor

İşletim sistemi
Windows 11

heavensolos

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb
Ekran kartı
rtx 3060 ti
Anakart
asus h610mk d4
İşlemci
i3 12100f
Valorant'ta Mac ilerledikçe örneğin 9-8 gibi bir skorda b(market tusu),CTRL(map tuşu),ESC tuşuna basınca drop yiyor oyun kasıyor. FPS'im 165 sabitten 60'lara sürekli bas çek yapınca 30'lara kadar düşüyor. Ekran kartım RTX3060 Ti işlemcim i3 12100F.

Artık i3 ve Ryzen 3 serisi bitti bence günümüz FPS oyunları için, ayrıca tahminlerime göre sisteminde ekran kartı darboğazı var. İşlemcini İ5 12400F'e yükselterek fpsini 200-300'lere çıkarabilirsin. Drop v.s'de yaşamazsın ve darboğazı çözersin. Başka pek bir çözüm yolu yok.

Valorant'ta Mac ilerledikçe örneğin 9-8 gibi bir skorda b(market tusu),CTRL(map tuşu),ESC tuşuna basınca drop yiyor oyun kasıyor. FPS'im 165 sabitten 60'lara sürekli bas çek yapınca 30'lara kadar düşüyor. Ekran kartım RTX3060 Ti işlemcim i3 12100F.

RAM tek kanal mı? O işlemci çok darboğaz yapmıyor olsa gerek.

Artık i3 ve Ryzen 3 serisi bitti bence günümüz FPS oyunları için, ayrıca tahminlerime göre sisteminde ekran kartı darboğazı var. İşlemcini i5 12400F'e yükselterek FPS'ini 200-300'lere çıkarabilirsin. Drop Vs'de yaşamazsın ve darboğazı çözersin. Başka pek bir çözüm yolu yok.

Aslında ilk defa böyle bir şey yaşıyorum dediğin gibi darboğaz yapıyor olabilir ama neden Valorant'ta yapıyor RDR2, Witcher 3, Dying Light2 gibi oyunlarda oynuyorum ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.

Sıcaklıklar fazla olabilir mi?

Sıcaklıklar fazla olabilir mi?

Lobide 50-60 arası oyunda ise 70e kadar cıkıyor sıcaklık.

Aslında ilk defa böyle bir şey yaşıyorum dediğin gibi darboğaz yapıyor olabilir ama neden Valorant'ta yapıyor RDR2, Witcher 3, Dying Light2 gibi oyunlarda oynuyorum ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.

O oyunlar ekran kartı odaklı darboğaz olsa hissederdin. Her ne kadar optimizasyon sorunları olsa da normak değil bence. En temelinden oyunu silip geride yüklemeyi deneyebilirsiniz.

O oyunlar ekran kartı odaklı darboğaz olsa hissederdin. Her ne kadar optimizasyon sorunları olsa da normak değil bence. En temelinden oyunu silip geride yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Eskiden internetle alakalı bir problem yaşıyorum ve bir arkadaşın önerisi üzerine Vanguard'ı sildim ve geri yükledim sonradan bu sorun yaşanmaya başladı bu durumla alakalı olabilir mi?

Eskiden internetle alakalı bir problem yaşıyorum ve bir arkadaşın önerisi üzerine Vanguard'ı sildim ve geri yükledim sonradan bu sorun yaşanmaya başladı bu durumla alakalı olabilir mi?

Sadece Vanguard'ı silip yüklemek oyuna zarar vermiş olabilir belki. En iyisi Vanguard'ı sonra da Valorant'ı silip ikisinide geri kurun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı