RTX3060 Ti vs RTX4060

Değermi FPS için eski nesile gitmek tartışılır siz öyle diyorsanız artık karşı çıkmamın bir manası yok.
Niye arada 4 jenerasyon var gibi konuşuyorsunuz ki hocam? 3060 ti eski bir kart değil. Dlss açacağına performans için kas gücüyle kapatırsınız o açığı daha faydalı olur. Zaten 4060'ın 1440p performansı falan 3060 ti'a göre daha kötü. Rtx açılacak kart da değil pek. DLSS 3.0 için belki alınır ama o farka değmez bence. Ama benim gibi Rx 6600 kullanan biriyseniz yükseltme için fena bir seçenek değil. Eski kartı satarak aşağı yukarı 6500 7000 tl gibi bir fiyata denk geliyor ki fena değil.

Niye arada 4 jenerasyon var gibi konuşuyorsunuz ki hocam? 3060 Ti eski bir kart değil. DLSS açacağına performans için kas gücüyle kapatırsınız o açığı daha faydalı olur. Zaten 4060'ın 1440p performansı falan 3060 Ti'a göre daha kötü. RTX açılacak kart da değil pek. DLSS 3.0 için belki alınır ama o farka değmez bence. Ama benim gibi RX 6600 kullanan biriyseniz yükseltme için fena bir seçenek değil. Eski kartı satarak aşağı yukarı 6500 7000 TL gibi bir fiyata denk geliyor ki fena değil.

Hocam burada 3060 Ti diğer kartlara göre karşılaştırmıyorum 4060 göre karşılaştırıyorum biraz daha eski, bana kalırsa 4060 almak daha mantıklı ama başkasının fikrinede saygı duyuyorum.

Son düzenleme:
4060.

@Grim Reaper, 3000 serisini sıfır almak para israfı artık. 15 FPS için bu teknolojiler ve güncellik bırakılmaz.
Hocam güncellikten kastınız nedir? Güncellik dediğiniz sadece DLSS 3 ve maksimum ray tracing performansı. Zaten bu kartla Rtx zor kullanması. O kadar gücü yok. Sırf DLSS 3.0 için 15 fps feda edilmez bana kalırsa. DLSS 2.0 da gayet işlevli çünkü. Ha 4060 fiyat olarak 1000 lira veya daha ucuz ise alınır orası ayrı. Eşit fiyattan karşılaştırma yaptım ben. Deminki 1080 ti vs 3050 örneğini baz alabilirsiniz.

Niye arada 4 jenerasyon var gibi konuşuyorsunuz ki hocam? 3060 ti eski bir kart değil. Dlss açacağına performans için kas gücüyle kapatırsınız o açığı daha faydalı olur. Zaten 4060'ın 1440p performansı falan 3060 ti'a göre daha kötü. Rtx açılacak kart da değil pek. DLSS 3.0 için belki alınır ama o farka değmez bence. Ama benim gibi Rx 6600 kullanan biriyseniz yükseltme için fena bir seçenek değil. Eski kartı satarak aşağı yukarı 6500 7000 tl gibi bir fiyata denk geliyor ki fena değil.
DLSS 3 kullanan biri olarak söylüyorum. Kas gücü ile olacak iş değil.

4060 almanız daha mantıklı. DLSS 3 vb. pek çok özellik var. Olay sadece FPS değil. 4000 serisi ile gelen oldukça güzel teknolojiler var.

Hocam güncellikten kastınız nedir? Güncellik dediğiniz sadece DLSS 3 ve maksimum Ray Tracing performansı. Zaten bu kartla RTX zor kullanması. O kadar gücü yok. Sırf DLSS 3.0 için 15 FPS feda edilmez bana kalırsa. DLSS 2.0 da gayet işlevli çünkü. Ha 4060 fiyat olarak 1000 lira veya daha ucuz ise alınır orası ayrı. Eşit fiyattan karşılaştırma yaptım ben. Deminki 1080 Ti vs 3050 örneğini baz alabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3060 Ti DLSS dengeli 4060 kalite modunda ve 4060 F. G ile daha fazla FPS veriyor yani 3060 Ti'ı öne çıkaran bir şey yok geçmiş oyunlara bakmanın anlamı yok 4060 illaki onları rahat açacak ama gelecekte çıkacak olan oyunlarda DLSS3 olacak.

Hocam güncellikten kastınız nedir? Güncellik dediğiniz sadece DLSS 3 ve maksimum ray tracing performansı. Zaten bu kartla Rtx zor kullanması. O kadar gücü yok. Sırf DLSS 3.0 için 15 fps feda edilmez bana kalırsa. DLSS 2.0 da gayet işlevli çünkü. Ha 4060 fiyat olarak 1000 lira veya daha ucuz ise alınır orası ayrı. Eşit fiyattan karşılaştırma yaptım ben. Deminki 1080 ti vs 3050 örneğini baz alabilirsiniz.

DLSS 3.0 için değer her türlü, güç tüketimi konusunda da 4060 çok daha iyi, yeni gelen nimetlerden yine 4060 faydalanacak. Dediğim gibi 3000 serisini sıfır almak para israfından başka Bir şey değil artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı