RTX3060 Ti vs RTX4060

@Shuichi Tatsuo yalnız şunu ekleyelim bir önceki seriler bazında konuşursak hem miningin piyasayı dağıtması hem de AMD'nin kullandığı TSMC 5nm çiplerin NVIDIA'nın kullandığı Samsung 8nm çiplere karşı bayağı bir "superior" olması orayı bayağı dengelemişti.

NVIDIA da bu seride TSMC 3nm çiplere geçerek absürt güç tüketiminden kendisini sıyırmış oldu. 3050'nin 6600'den bile fazla güç tüketmesi kabul edilemez bir olaydı.

@Shuichi Tatsuo yalnız şunu ekleyelim bir önceki seriler bazında konuşursak hem miningin piyasayı dağıtması hem de AMD'nin kullandığı TSMC 5nm çiplerin NVIDIA'nın kullandığı Samsung 8nm çiplere karşı bayağı bir "superior" olması orayı bayağı dengelemişti.

NVIDIA da bu seride TSMC 3nm çiplere geçerek absürt güç tüketiminden kendisini sıyırmış oldu. 3050'nin 6600'den bile fazla güç tüketmesi kabul edilemez bir olaydı.

RTX 40 serisi 5nm düğüm kullanmaktadır, 5nm'nin en iyisi denilebilir ama 3nm değil. 3nm yi bu sene sadece Apple'a ayıracak gibi.

Hocam neyin 15 FPS farkından bahsediyorsunuz siz ? 4060 ın 50 3060 ti'nin 65 FPS aldığı yerde dlss 3 vs 2'yi quality yaptığımızda fpsler eşitleniyor veya fark atıyor.Bunu geçtin diyelim hala 3-5 FPS fark var fg'yi açıyorsun 40-50 FPS fark atıyorsun direk.Yani şunu demek istiyorum siz 4060 ekran kartında Fg açarsanız,Dlss3 kapalı bu arada.3060 ti ekran kartında dlss balanced-performans ile ancak FPS olarak aynı seviyeye gelirsiniz.Teknolojiden kastımız bu.
Hmm anladım. Peki ben 2k ayarlarda Callisto Protocol ve Starfield oynamak istiyorum. Onu ne yapacağız? 3060 ti 1440pde idare edebilir ama 4060 edemez. Dlss'ye böyle yaslanırsanız Amd Dead İsland Callisto Protocol ve Starfield gibi oyunlara DLSS ekletmediği zaman üzülürsünüz. Kas gücü farkı bu kadar fazla ise teknolojiye bel bağlanmaz. 3060 ti zaten saf güçte o performansı verebiliyorken neden DLSS ile uğraşmak isteyeyim ki? Ama birini alacak olsam 4060 alırdım çünkü daha ucuz. O fiyat farkına değmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı