RTX3070 GTA V mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

guvanarida

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSkill RipjawsV 16GB(2x8) 3200MHz DDR4 CL16
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 1TB 3400/3000MBs NVMe M.2
Ekran kartı
Palit RTX3070 GAMINGPRO 8GB 256Bit
Anakart
MSI MPG B550 GAMING PLUS DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X
Merhaba,

Bu sorunumla ilgili önceden de konu açmıştım ancak bir cevap alamadım, şimdi ise güncelliyorum.

GTA V oyunu ile başım dertte. Bir türlü sorunsuz bir şekilde oynayamıyorum.

Bazen 15 dakika sonra bazen 1 saat sonra hiçbir hata vermeden oyun kapanıyor ve masaüstüne dönüyor.
  • Oyunu "Steam" üzerinden "orijinal" bir şekilde indirdim.
  • Steam üzerinden dosya doğrulama yaptım.
  • Format atıp temiz kurulum yaptım.
  • Herhangi bir mod/yama kurulu değil.
  • Ekran kartı driverım güncel.
  • BIOS güncel.
  • Olay görüntüleyicisine hiçbir hata düşmüyor.
  • Oyunun ayarlarını NVIDIA Experience programına otomatik olarak yaptırıyorum.
Bu sorunu Windows 10 kullanırken de yaşıyordum. Windows 11'e yükselttim fakat hâlâ devam ediyor.

Az önce oyun ayarlarını biraz düşürdüm ve 5 dakika sonra mavi ekran hatası verdi.

Minidump: DMP.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leriniz de sorun gözükmüyor. X.M.P açık şekilde tekrar yapmanızı istememin sebebi olası donanım uyumsuzluklarını test etmekti.

Diske bakalım o halde. HD Tune Pro ile tüm disklere Error Scan gerçekleştirin. Sonuçlara ek olarak Health sekmesini paylaşın.

Corsair ile ilgili yazılımları kaldırın.

Ek olarak bir şey sormak istiyorum. Sorun sadece GTA 5'te mi yaşanıyor?
Çok fazla oyun oynayan biri değilim. LoL ve CS Go oyunlarını sorunsuz bir şekilde oynarım ara ara. Kısa bir süre RDR2 deneyimim oldu, onda da bir sorun yaşamadım.

HD Tune Pro’nun deneme sürümü yeterli midir yoksa farklı yollardan tam sürümünü mü indirmeliyim?

Ayrıca tekrardan ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim, umarım çözebiliriz.

Ayrıca tekrardan ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim, umarım çözebiliriz.
Alınan hata kodları ve bugcheck değerleri Bellek hatasına işaret ediyordu fakat yanlış yönlendirme yüzünden 2 defa Bellek testi uygulatmak zorunda bıraktım sizi. Kusura bakmayın.

HD Tune Pro’nun deneme sürümü yeterli midir yoksa farklı yollardan tam sürümünü mü indirmeliyim?
HD Tune Pro 14 günlük deneme sürümü sunuyor. İndirip kullanabilirsiniz sorun olmaz fakat 14 gün geçtikten sonra kullanmak istediğiniz zaman satın almanız gerek. Onun dışında önermesem de regedit dosyalarıyla oynayıp lisansı yenileyebilirsiniz veya HD Tune kullanabilirsiniz.

Çok fazla oyun oynayan biri değilim. LoL ve CS Go oyunlarını sorunsuz bir şekilde oynarım ara ara. Kısa bir süre RDR2 deneyimim oldu, onda da bir sorun yaşamadım.
Konu içeriğinde NVIDIA Experience ile otomatik ayar yaptığınızı belirtmişsiniz. NVIDIA yazılımlarına hakim değilim fakat imkanınız varsa bu işlemi kapatın.

Ek olarak aşağıdaki yazılımı kurup, rehberleri uygulayabilir misiniz?

Alınan hata kodları ve bugcheck değerleri Bellek hatasına işaret ediyordu fakat yanlış yönlendirme yüzünden 2 defa Bellek testi uygulatmak zorunda bıraktım sizi. Kusura bakmayın.

HD Tune Pro 14 günlük deneme sürümü sunuyor. İndirip kullanabilirsiniz sorun olmaz fakat 14 gün geçtikten sonra kullanmak istediğiniz zaman satın almanız gerek. Onun dışında önermesem de regedit dosyalarıyla oynayıp lisansı yenileyebilirsiniz veya HD Tune kullanabilirsiniz.

Konu içeriğinde NVIDIA Experience ile otomatik ayar yaptığınızı belirtmişsiniz. NVIDIA yazılımlarına hakim değilim fakat imkanınız varsa bu işlemi kapatın.

Ek olarak aşağıdaki yazılımı kurup, rehberleri uygulayabilir misiniz?
Estağfurullah hocam ne kusuru. Hatta ekran kartı ve işlemci için test varsa, onları da sizin rehberliğinizde yapmak isterim. 🙂 Hazır garantisi varken, problemli parça varsa başım ağrımadan halletmiş olurum. Dediğim gibi oyun kültürüm olmadığından çok yoramadım sistemi.

SSD testi bitince dediklerinizi uygulayacağım sırasıyla.
Estağfurullah hocam ne kusuru. Hatta ekran kartı ve işlemci için test varsa, onları da sizin rehberliğinizde yapmak isterim. 🙂 Hazır garantisi varken, problemli parça varsa başım ağrımadan halletmiş olurum. Dediğim gibi oyun kültürüm olmadığından çok yoramadım sistemi.

SSD testi bitince dediklerinizi uygulayacağım sırasıyla.
Sonuç bu şekilde çıktı hocam. Sanırım bunda da sorun yok.

Dosya Ekleri

• 11-Haziran-2022_23-59.png
    11-Haziran-2022_23-59.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Hayır tekrar yapmanıza gerek yok. NVMe SSD'lerde genellikle Health sekmesi gözükmüyor. Umarım yakın zamanda düzeltirler bu sorunu.

Neyse. O halde HD Sentinel ile Genel Bakış ve S.M.A.R.T verilerini paylaşın.
Buyurun.

Dosya Ekleri

• genel bakış.png
    genel bakış.png
    88,6 KB · Görüntüleme: 26
  • smart.png
    smart.png
    100,8 KB · Görüntüleme: 34
Bir sorun gözükmüyor. Diğer yazdığım adımları uygulayın. Ek olarak Sanal Bellek açıksa kapatın.

Tüm bunlardan sonra sistemi bir süre test edin. Sonuçları paylaşın.

Bir sorun gözükmüyor. Diğer yazdığım adımları uygulayın. Ek olarak Sanal Bellek açıksa kapatın.

Tüm bunlardan sonra sistemi bir süre test edin. Sonuçları paylaşın.
Hepsini hallettim hocam. Şimdi oyuna giriyorum. Bakalım neler olacak, haber veririm size. 😊
Hepsini hallettim hocam. Şimdi oyuna giriyorum. Bakalım neler olacak, haber veririm size. 😊
3 dakika sürdü oyundan atması. 😞

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı