RTX4070 Super nasıl OC yapılır?

tüm fps sınırlamaları derken ?
Pardon hatalı açıklama yaptığımı fark ettim. 7800x3D + 4070s ile test ettim. Tüm FPS sınırlamalarını kaldırdım ekran kartı %100 kullanıma ulaşabiliyor o zaman. Konu sahibi muhtemelen işlemci darboğazı yaşıyor.

Pardon hatalı açıklama yaptığımı fark ettim. 7800x3D + 4070s ile test ettim. Tüm FPS sınırlamalarını kaldırdım ekran kartı %100 kullanıma ulaşabiliyor o zaman. Konu sahibi muhtemelen işlemci darboğazı yaşıyor.
darboğaz yapıcak işlemcim oldugunu zannetmiyorum

Tüm FPS sınırlamaları derken?

Dikey eşitleme gibi ayarlar FPS'i ekran hertzine sınırlayacağından kullanımı düşürüyor. Konsoldan da fps_max 0 komutunu giriyorum. Bu ayarlardan da ayarlanıyor artık gerçi.

Darboğaz yapacak işlemcim oldugunu zannetmiyorum.

Aldığınız FPS değerlerini falan yazar mısınız? O ekran kartıyla alakalı bir durum değil yaşadığınız problem. 4070s gayet iyi bir karttır. Yani parçalarda herhangi bir problem olmadığını varsayarsak, overclock sorunu çözmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki testlere göre aldığınız değerler çok farklı mı ?

Ful ayarlarda genel olarak 350 goruyor Max
Oyun sırasında arasıra 220 250 dusuyor 280 290 arası geziniyor

Normal. Intel işlemcilerin L3 önbelliği AMD işlemcilere kıyasla az olur. Eğer hikayeli yani ağır bir oyun oynarsanız ekran kartınızın daha yüksek kullanım değerleri olduğunu görebilirsiniz. Rekabetçi CS2 ve Valorant oyunlarında L3 önbellek çok önemelidir, maalesef Intel burada çok önbellek koymuyor.

Dikey eşitleme gibi ayarlar FPS'i ekran hertzine sınırlayacağından kullanımı düşürüyor. Konsoldan da fps_max 0 komutunu giriyorum. Bu ayarlardan da ayarlanıyor artık gerçi.

Aldığınız FPS değerlerini falan yazar mısınız? O ekran kartıyla alakalı bir durum değil yaşadığınız problem. 4070s gayet iyi bir karttır. Yani parçalarda herhangi bir problem olmadığını varsayarsak, overclock sorunu çözmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

evet baya yakın ama bu vidyoda fps daha fazla sanırım biraz daha BIOS da veyata windows uzerınde yaptıgım bir ayar hatadan mı ki

Normal. Intel işlemcilerin L3 önbelliği AMD işlemcilere kıyasla az olur. Eğer hikayeli yani ağır bir oyun oynarsanız ekran kartınızın daha yüksek kullanım değerleri olduğunu görebilirsiniz. Rekabetçi CS2 ve Valorant oyunlarında L3 önbellek çok önemelidir, maalesef Intel burada çok önbellek koymuyor.
watch dogs 2 de evet ful kullanıyor hikaye oynumda anladım teşekkur ederım intel de fps arttırmak için bir ayar varmı ?

Bu vidyoda ekran kartı low ayarlarda cpu dan daha fazla kullanıyor mesela bende low ayarlda bakıyorum bir anda 20 30 kullanım oluyor

ayritten very high da bende 99 kullanım olmuyor

RTX 4070 Super ekran kartım var, 12 GB oldugundan CS veya rekabetçi Valorant gibi oyunlarda kendisini cok az kullanıyor. Overclock yapmak istiyorum yardım edebilecek var mıdır?
Söylemiş olduğun bu oyunlar genelde işlemciye daha çok yük bindirerek çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı