Rubik küp önerisi

Arkadaşlar evde kırtasiyeden alınmış bir rübik küp var ve son zamanlarda beni eğlendiriyor fakat küpün kalitesiz olması benim canımı sıkıyor. Yeni bir küp arıyorum fakat tek tarafı yapıp tıkanıyorum, tamamlayamıyorum. Bunun için ilk üçe üç bir küpten mi başlayayım yoksa ikiye iki mi?

Küp önerilerinizi bekliyorum, ayrıca rübik küpler hakkında kaliteli bir YouTube kanalı var mıdır?

Bu ile 356 m arasında ne fark vardır? Amazon.com.tr.

Bu ile bunun sekiz yüz liralık arasında ne fark vardır?

İkisinin de pahalı olan modeli var. Farka deger mi, ikisinden hangisini almalıyım? Yeni önerilere açığım.
Eğer devam edeceksen üst seviye küplere bak. Ama ara sıra çözeyim diyorsanız pahalı şeyler almanıza gerek yok. Kübirik bile az da olsa setup ayarına sahip. İstediğiniz yay sıkılığını ayarlayıp bir de lubelarsanız gayet iyi hissedersiniz. Ben de çooook uzun süre kübirik kullandım onun için diyorum. He ben sub-30 olacam diyorsanız ilk önce CFOP öğrenmeniz lazım. Benin kübirikle ortalamam 35 saniye falan CFOP metodu ile. Sonrasında sıkıldım. Cornercutların kötü olması, overshootinglerin artması ve setup kabiliyetinin az olmasından dolayı RS3M V5'e geçtim. Şu an onu kullanıyorum ve hala az algoritma bilmemden dolayı (ezberlemeye üşeniyorum) averajım 30 saniye falan. PB'm ise 25.552. Sana önerim gerçek bir speedcube kullanmak istiyorsan başlangıç olarak RS3M V5 (Stickerli, Stickersiz, BallCore, Maglev, UV kaplama baya seçeneği var.) ve bir lube alman yeterli olacaktır. Çift ayarlama sistemiyle zaten kendine uyan setupu bulabilirsin. Sonra F2L'de caseleri öğren, OLL'de en az 15, PLL'de de en az 10 tane algoritma bil ve fingertricklerin iyi olsun çok rahat şekilde sub-25 olabilirsin. Sonrasında daha pahalılara falan geçiş yaparsın. GAN 11'ler Tornado V2'ler falan. Ama bu iş çok sabır işi. O kadar ezberlenecek şey var ki çok sabırlı olmalısın. Türkiyede de küpsepeti var istersen ona bakabilirsin.
 
Eğer devam edeceksen üst seviye küplere bak. Ama ara sıra çözeyim diyorsanız pahalı şeyler almanıza gerek yok. Kübirik bile az da olsa setup ayarına sahip. İstediğiniz yay sıkılığını ayarlayıp bir de lubelarsanız gayet iyi hissedersiniz. Ben de çooook uzun süre kübirik kullandım onun için diyorum. He ben SUB-30 olacağım diyorsanız ilk önce cfop öğrenmeniz lazım. Benin kübirikle ortalamam 35 saniye falan cfop metodu ile. Sonrasında sıkıldım. Cornercutların kötü olması, overshootinglerin artması ve setup kabiliyetinin az olmasından dolayı RS3m v5'e geçtim. Şu an onu kullanıyorum ve hala az algoritma bilmemden dolayı (ezberlemeye üşeniyorum) averajım 30 saniye falan. Pb'm ise 25.552. sana önerim gerçek bir speedcube kullanmak istiyorsan başlangıç olarak RS3m V5 (stickerli, stickersiz, ballcore, maglev, UV kaplama bayağı seçeneği var.) Ve bir lube alman yeterli olacaktır. Çift ayarlama sistemiyle zaten kendine uyan setupu bulabilirsin. Sonra F2L'de caseleri öğren, Oll'de en az 15, Pll'de de en az 10 tane algoritma bil ve fingertricklerin iyi olsun çok rahat şekilde SUB-25 olabilirsin. Sonrasında daha pahalılara falan geçiş yaparsın. GaN 11'ler tornado v2'ler falan. Ama bu iş çok sabır işi. O kadar ezberlenecek şey var ki çok sabırlı olmalısın. Türkiye'de de küpsepeti var istersen ona bakabilirsin.

Sub 30 için standart bir küp yeterli olur cfop öğrendikten sonra RS3m V5 artık üst seviyedeyken pahalı zevkine kupler alınmalı bence ilk sub 20 olduğumda thunderclap v1 kullanıyordum.
 
Sub 30 için standart bir küp yeterli olur cfop öğrendikten sonra RS3m V5 artık üst seviyedeyken pahalı zevkine kupler alınmalı bence ilk sub 20 olduğumda thunderclap v1 kullanıyordum.
Aslında evet hocam ben de 356 m almayı düşünüyorum ama ilk önce bi sub25 olmak lazım :D ama benim rs3m de baya yavaşladı lube almak lazım da pahalı baya lubelar
 

Yeni konular

Geri
Yukarı