Rufus vs Media Creation Tool yükleme aracı

efkek

Femtopat
Katılım
9 Haziran 2021
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba PC'me format atacağım daha önce de attım Windows'u flash belleğe yazarken ISO dosyası olarak indirip Rufus ile yazdığımda oldu. USB belleğe yazın seçeneğini seçip direkt Rufus olmadan yazdığımda ikisinde de UEFI kurulum yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım. Size sorum şu: Windows'un flash diske yazmak için kendi aracı varken neden Rufus gibi Third party yazılımlar kullanıyorsunuz? Sn Recep Baltaş'ta videoda Rufus dedi Rufus virüslümü diye araştırdım açık kaynaklı güvenilir bir uygulama ama neden Microsoft bunu bize zaten sunmuşken neden illa da Rufus? eskiden CD'ler vardı tamamda neden hala Rufus eskiden kalan bir alışkanlık mı?
 
Açık kaynak kodlu zaten, virüs falan çıkmaz merak etmeyin.

Neyse herkes böyle diyor ama hala anlayamadım sanırım eskiden kalan bir alışkanlık Windows XP'den beri var sanırım Rufus.
@efkek
Casus virüs yok, merak etmeyin.
Program açık kaynak kodlu ve üzerinde senelerin emeği var, devam etmesi için binlerce kişi tarafından hala daha bağış alıyor.

Virüs yok biliyorumde oradan yüklemekle Windows'un kendi aracından yüklenen Windows arasında fark yok değil mi her türlü sonuç aynı.
 
Virüs yok biliyorum da, oradan yüklemekle Windows'un kendi aracından yüklenen Windows arasında fark yok değil mi? Her türlü sonuç aynı.
Aynı ama bu kadar takıntılı olmanıza gerek yok. Alt tarafı ISO yazacaksınız diske, indirdiğiniz ISO da Microsoft'tan olacak zaten.
 

Geri
Yukarı