Rufus'un USB'ye Windows yazması 6 saat sürdü

USB'nizde problem vardır muhtemelen diye düşünüyorum. Normalde 15 dakika sürmesi gereken şey bende de 1 saatte bitmişti geçen. USB 2.0 2 MB civarı aktarması gerekirken 160 KB civarı ile yazıyordu USB'ye ISO'yu benimki. Problem muhtemelen USB'deydi. Bir ara okulda akıllı tahtadan bir şey atmam gerekti ve o da 2 ders sürdü. Daha sürecekti de sinirden çektim direkt. Galiba iyi bir USB bellek almam lazım benim :) Sorunu iyice araştırıp diskten mi USB'den mi olduğunu bulmanızı öneririm. Fakat muhtemelen USB'den.
USB'den veya diskten olduğunu nasıl anlarım ?

USB'den veya diskten olduğunu nasıl anlarım?
Kasada genelde disk aktivite ışığı olur. (Yeni kasalarda artık oluyor mu bilmiyorum.) ISO'yu yazdırırken o ışık yanıyorsa diskiniz tam yükte çalışıyor ve USB'nin hızına muhtemelen yetişemiyor demektir. Bu ışık yok ise görev yöneticisinden bakabilirsiniz. Ana diskiniz ve USB'nizin kullanımı gözükür performans bölümünde. Muhtemelen USB bellek %100 yani tam yükte kullanılıyordur. Fakat diskiniz daha az kullanılıyordur. Ben sorun USB'dedir diye düşünüyorum fakat dediğim gibi gözlemlemenizi öneririm.

CrystalDiskMark ile okuma yazma hızına bakabilirsin USB'nin, oradan ne kadar kötü olduğu anlaşılır zaten.

Hocam USB'yi dedim.

Hocam ben sadece usbnizin eski olduğunu düşünüyorum 6 saat boyunca hiç kesilmediyse yapın ama uzun sürer.
Hocam hiç kesilmedi ve şuan da da %99.0 ' da ve tam 5:45 dakika sürdü. Yani yazdırma işlemi bitmedi hala. Ama 6 saatte biteceğini anladığım için konuyu açtım. Ve zaten 6 saatte bitmiş olacak.
Kasada genelde disk aktivite ışığı olur. (Yeni kasalarda artık oluyor mu bilmiyorum.) ISO'yu yazdırırken o ışık yanıyorsa diskiniz tam yükte çalışıyor ve USB'nin hızına muhtemelen yetişemiyor demektir. Bu ışık yok ise görev yöneticisinden bakabilirsiniz. Ana diskiniz ve USB'nizin kullanımı gözükür performans bölümünde. Muhtemelen USB bellek %100 yani tam yükte kullanılıyordur. Fakat diskiniz daha az kullanılıyordur. Ben sorun USB'dedir diye düşünüyorum fakat dediğim gibi gözlemlemenizi öneririm.
Şu görsellere bir bakabilir misiniz rica etsem ?
1640119352049.png

1640119365064.png

1640119451731.png

Son eklediğim görselde USB'nin yazma hızı gözüküyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı