Rufus'un USB'ye Windows yazması 6 saat sürdü

1640119365064.png
Bu görsele bakarsak USB can çekişiyor, SSD disk tıkırında çalışıyor gibi gözüküyor. Sorun USB bellekte gibi gözüküyor. USB'nin üstüne tıklayıp kaç MB veri yazdığına bakar mısınız?

Hocam hiç kesilmedi ve şu an da da %99.0'da ve tam 5:45 dakika sürdü. Yani yazdırma işlemi bitmedi hala. Ama 6 saatte biteceğini anladığım için konuyu açtım. Ve zaten 6 saatte bitmiş olacak.

Şu görsellere bir bakabilir misiniz rica etsem?
Eki Görüntüle 1248323

Eki Görüntüle 1248324

Hocam zaten USB'de arıza olsa her türlü kesilirdi bir hata verirdi olunca deneyin ama bu kadar uzun sürüldüyse tüm gece bunun inmesini beklemelisiniz yani sistem açık kalmalı gibi görünüyor.

Bu görsele bakarsak USB can çekişiyor, SSD disk tıkırında çalışıyor gibi gözüküyor. Sorun USB bellekte gibi gözüküyor. USB'nin üstüne tıklayıp kaç MB veri yazdığına bakar mısınız?
Kaç GB veri yazdığına nasıl bakabilirim ? Son attığım görselde yok mu acaba ?
Şu an rufus yazdırması da bitti.
Hocam zaten USB'de arıza olsa her türlü kesilirdi bir hata verirdi olunca deneyin ama bu kadar uzun sürüldüyse tüm gece bunun inmesini beklemelisiniz yani sistem açık kalmalı gibi görünüyor.
Hocam kesilmedi hiç ve şuanda da yazdırma bitti. Sadece drink diye uyarı sesi geldi. Rufua baktım bu halde;
1640119653456.png

Kaç GB veri yazdığına nasıl bakabilirim? Son attığım görselde yok mu acaba?
Şu an Rufus yazdırması da bitti.
Rufus ile yazdırırken görev yöneticisinden performans bölümüne girip USB belleğe tıklayıp o sayfadan gözlemleyebilirsiniz. Fakat yazdırma işiniz bitmiş ve bu kadar uzun süren bir yazdırma işlemine sırf bunu görmek için tekrardan başlamanızı önermiyorum.

Rufus ile yazdırırken görev yöneticisinden performans bölümüne girip USB belleğe tıklayıp o sayfadan gözlemleyebilirsiniz. Fakat yazdırma işiniz bitmiş ve bu kadar uzun süren bir yazdırma işlemine sırf bunu görmek için tekrardan başlamanızı önermiyorum.
Ha ben onu çektim yükledim hatta. Sonradan düzenle diyerek yüklemiştim görmemiş olmalısınız. Şu görsel değil mi dediğiniz:

1640119825960.png

Ha ben onu çektim yükledim hatta. Sonradan düzenle diyerek yüklemiştim görmemiş olmalısınız. Şu görsel değil mi dediğiniz?

Eki Görüntüle 1248337
Düzenlemişseniz görmemişimdir. Saniyede 700 KB civarında yazmış. Bu da az sonuçta. Uzun sürmesi normaldir diye düşünüyorum. Sorun muhtemelen USB'de.

Düzenlemişseniz görmemişimdir. Saniyede 700 KB civarında yazmış. Bu da az sonuçta. Uzun sürmesi normaldir diye düşünüyorum. Sorun muhtemelen USB'de.
Peki bu USB ile format atmam önerilir mi ?
Şuan da da USB okuma yazma hızını ölçüyorum.

Bir de 8 gb'lık USB windows yazdırdıktan sonra 2.29 gb boş yer gözüküyor. Bu boyutta normal mi acaba ?

Peki bu USB ile format atmam önerilir mi?
Şuan da da USB okuma yazma hızını ölçüyorum.
Sorunu olma ihtimali yüksek. Ben olsam atmam. Kurulumda temiz kurulum için disk bölümlerini sildiğimiz yerde bölümleri silip kuruluma geçtikten sonra bir hata verip sizi dımdızlak ortada bırakabilir. İşletim sistemini de çoktan sildiğiniz için kurtuluşunuz sağlam bir USB'ye başka bir bilgisayardan ISO yazdırıp tekrar format atmayı denemek olur.

Hocam Mini Tool Partition yükleyerek bad sector testi yapar mısınız? Biçimlendirip hız testine sokmanızı da öneriyorum.
Windows yazdırırken görev yöneticisinden bakmıştık 700kb idi hızı. Crystaldiskmark ile de okuma yazma değerinin bitmesini bekliyorum şimdi.
6 saat sürdü windows yazması biçimlendirmeden bu dediklerim ile USB'nin hızı hakkında fikir edinemez miyiz ?
Sorunu olma ihtimali yüksek. Ben olsam atmam. Kurulumda temiz kurulum için disk bölümlerini sildiğimiz yerde bölümleri silip kuruluma geçtikten sonra bir hata verip sizi dımdızlak ortada bırakabilir. İşletim sistemini de çoktan sildiğiniz için kurtuluşunuz sağlam bir USB'ye başka bir bilgisayardan ISO yazdırıp tekrar format atmayı denemek olur.
Peki USB de sorun olsa Rufus ile windows yazdırırken hata verirdi denilmişti. Bende de hiç hata verip yarıda filan kesilmedi. Sadece 6 saat sürdü.

Yani USB de sorun olması illa Rufus yazdırırken hata vermesine neden olur mu ? Yoksa: Rufus ile yazdırırken hata vermemesi demek o USB de sorun olmadığı anlamına gelmez mi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı