Ruhsat sahibi olmadan devir verilebilir mi?

Merhaba yakın zamanda motorumu satmayı düşünüyorum ancak ruhsat sahibi şu an burada değil. Devir verme işlemini nasıl yapabiliriz? Bir çözüm yöntemi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vekalet ile verebilirsin ancak satın alan akraban olmasın.

Merhaba yakın zamanda motorumu satmayı düşünüyorum ancak ruhsat sahibi şu an burada değil. Devir verme işlemini nasıl yapabiliriz? Bir çözüm yöntemi var mı?

Ruhsat sahibi noter üzerinden, satışı gerçekleştirecek kişi için vekaletname verebilir.
Ruhsat sahibinin bulunduğu bölgede en yakın notere gidip satışı gerçekleştirecek kişi için vekalet vermesi lazım. E-devlet üzerinden veya başka bir şekilde online olarak vekalet vermek mümkün değildir. (Avukat aracılığı ile uzaktan notere gitmeden verilebilir.)
Vekalet düzenlendikten sonra Noterler Birliğinin sistemine düşecek ve satış nerede olursa olsun vekaleti olan kişi tarafından kolayca halledilebilecek.
Araç alım satımı için düzenlenecek noter vekaletname ücreti ortalama 1.040TL.

Ruhsat sahibi noter üzerinden, satışı gerçekleştirecek kişi için vekaletname verebilir.
Ruhsat sahibinin bulunduğu bölgede en yakın notere gidip satışı gerçekleştirecek kişi için vekalet vermesi lazım. e-Devlet üzerinden veya başka bir şekilde Online olarak vekalet vermek mümkün değildir. (avukat aracılığı ile uzaktan notere gitmeden verilebilir.)
Vekalet düzenlendikten sonra noterler birliğinin sistemine düşecek ve satış nerede olursa olsun vekaleti olan kişi tarafından kolayca halledilebilecek.
Araç alım satımı için düzenlenecek noter vekaletname ücreti ortalama 1.040TL.

Vekalet ücreti yol parasına göre bedava. Ben en son avukata vekalet verdim dava için 4.000 civarı tutmuştu ama metin uzundu gerçi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı