Rust ekran kartının sıcaklık değerini yanıltıyor

İşletim sistemi
Windows 10

mustafacoban

Femtopat
Katılım
14 Mayıs 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Rust'ta oyunu başlattığım andan itibaren sunucu seçim ekranına kadar bir problem yok, sunucu seçim ekranına geldiğim anda ekran kartım stabil 40 derecelerde çalışırken aniden 80 dereceye çıkıp daha da yükseliyor. Sunucuyu seçip katıl dediğim anda aynı şekilde 40 dereceye 1 saniyede geri düşüyor, seçemediğim takdirde ekran kartımın fan hızı aşırı yükselip siyah ekrana geçiyor bilgisayar. Kendini tekrar başlatmıyor siyah ekranda kalıp ekran kartını aşırı hızlı döndürüyor. Çok fazla insana danıştım ama herhangi bir çözüm elde edemedim. Fotoğraflar ektedir.
Sistem 3 aylık;
RX 580 8 GB,
Ryzen 5 3500,
16 GB RAM.

1620998567524.png


1.png
 

Dosya Ekleri

  • 2.png
    2.png
    277,6 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Görev yöneticisinden baktığınız değerler büyük ihtimalle doğrudur fakat siz yine de MSI Afterburner programı ile oyundan takip edin sıcaklık değerlerini. Ayrıca siyah ekran olduktan sonra bilgisayarı tekrar açtığınızda Windows ve Radeon programının bildirimlerinde WattMan bildirimi gözüküyor mu
 
Merhabalar. Daha önceden eş zamanlı şekilde MSI Afterburner ile de kontrol ettim zaten ilk kez sıcaklık değerimi burada görmüştüm. Sonra inanamayıp görev yöneticisinden de kontrol ettim. Bilgisayar siyah ekrana geçtiğinde bir süreliğine daha Discord'un çalıştığını fark ettim sesim gidiyor ve sesleri alıyorum tabii bu 10 saniye kadar daha sürüyor bilgisyarı resetleyip geri açtığımda hiçbir şekilde bildirim veya hata almıyorum. Bunun sadece bir oyunda olması ilginç geliyor sadece başka hiçbir şartta, bilgisayar ne kadar ısınırsa ısınsın ve kadar zorlarsam zorlayayım böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.sanırım klasik bir yol olan formatı denemem gerekiyor :)
 

Geri
Yukarı