Rust FPS düşüşü ve takılmalar

İşletim sistemi
Windows 10

Tontaaa

Kilopat
Merhaba Rust adlı oyunda az da olsa anlık FPS düşmesi giriyor PC özelliklerim:

1625619855319.png

Oyun içi Afterburner testi:

1625619897232.png

FPS yanındaki ms kısımı oyuna drop girince 60 70 oluyor ve GPU kullanımı anlık 3'e 4'e düşüyor. Ayrıca oyun yeni açıldığı için ısı %62 1 saat oynayınca 75 civarlarında oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynı sorunlar vardı. Önce anlık takılmalar olurdu ve kasmayan rust kasmaya başlamıştı. Sırası ile bunları yaptım ve grafikler daha iyi oldu. Fps de arttı ve kasmalar bitti.

En başta ekran kartının sürücüsünü güncelle. Sonra oyun dosyalarına gir ve cfg klasörüne gir oradan client.cfg yi sil. Steam dan Rust'a sağ tıkla özellikler de oradan dosya bütünlüğünü doğrula de o bitince oyuna gir seçenekler -> görüntü efektleri -> kenar yumuşatmayı fxaa yap , sonra deneysele gir ve oradaki seçeneklerin hepsini kapat.

Bu ayarları yaptım ve oyun cidden kendine geldi. Hem grafikler iyileşti hem de FPS öncesinden de iyi oldu.

Artı -1 Eksi
Bende de aynı sorunlar vardı. Önce anlık takılmalar olurdu ve kasmayan rust kasmaya başlamıştı. Sırası ile bunları yaptım ve grafikler daha iyi oldu. Fps de arttı ve kasmalar bitti.

En başta ekran kartının sürücüsünü güncelle. Sonra oyun dosyalarına gir ve cfg klasörüne gir oradan client.cfg yi sil. Steam dan Rust'a sağ tıkla özellikler de oradan dosya bütünlüğünü doğrula de o bitince oyuna gir seçenekler -> görüntü efektleri -> kenar yumuşatmayı fxaa yap , sonra deneysele gir ve oradaki seçeneklerin hepsini kapat.

Bu ayarları yaptım ve oyun cidden kendine geldi. Hem grafikler iyileşti hem de FPS öncesinden de iyi oldu.
Deneyip sana yazacağım teşekkür ederim.

Eskisinden daha az drop giriyor fakat hala drop sorunu var az da olsa. Ramim yetmiyor diye yakın zamanda ramimi 16gba yükseltmiştim ama hala drop giriyor sebebini anlamıyorum :/
Başka önerisi olan var mı?

Son düzenleme:
Deneyip sana yazacağım teşekkür ederim.

Eskisinden daha az drop giriyor fakat hala drop sorunu var az da olsa. RAM'im yetmiyor diye yakın zamanda RAM'imi 16gba yükseltmiştim ama hala drop giriyor sebebini anlamıyorum :/
Başka önerisi olan var mı?

Güncellemeleri kontrol et.

Benim GPU 83 derece oluyordu bu sıcaklık normal.

Çözüldü mü bilmiyorum ama bende de aynı sıkıntı var ne yaptıysam olmadı.

CPU: Intel Core i5-10400F - 55.3%
GPU: AMD RX 6600 - 82%
SSD: Kioxia-Exceria SSD 500GB - 152.1%
SSD: Lexar 128 GB SSD 128 GB - 65.5%
HDD: Toshiba DT01ACA100 1TB - 55.1%
RAM: G.Skill ıntl F4-3000C16-8gvrb 2x8GB - 58.6%
Mbd: Gigabyte GA-H510M h

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüldü mü bilmiyorum ama bende de aynı sıkıntı var ne yaptıysam olmadı.

CPU: Intel Core i5-10400F - 55.3%
GPU: AMD RX 6600 - 82%
SSD: Kioxia-Exceria SSD 500GB - 152.1%
SSD: Lexar 128 GB SSD 128 GB - 65.5%
HDD: Toshiba DT01ACA100 1TB - 55.1%
RAM: G.Skill ıntl F4-3000C16-8gvrb 2x8GB - 58.6%
Mbd: Gigabyte GA-H510M h
İ5 13600kf 4070 oc 12gb 2x16 gb ram cl 36 6000mhz ddr5 sistemde bendede bu şekil

Drop yok ama takılma hissi veriyor

Dosya Ekleri

• EA8EB5E4-AA04-4E23-864B-143A06AA6717.jpeg
    EA8EB5E4-AA04-4E23-864B-143A06AA6717.jpeg
    332,8 KB · Görüntüleme: 268

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı