Çözüldü Witcher 3 Anlık FPS Düşüşü ve Takılmalar

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

halil2018

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim Witcher 3 için yeterli fakat oyunu oynarken; normalde 60 olan FPS değerim, anlık olarak 40-30 FPS'lere düşüp, yeniden 60'a yükseliyor ve bu anlık düşüş beraberinde anlık takılmaları getiriyor.
Sistemimde SSD olmadığı için oyun HDD'de kurulu. HDD darboğaz yapıyor olabilir mi?
NOT: Nvidia Hairworks ayarları kapalı durumda. Diğer oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyun orjinal mi ?
i7 3610QM 3 GB GTX 670M 16GB RAM laptop ile oynadım. Hiç bir takılma olmadı. Düşük ve orta ayarda oynadım ve akıcıydı. Olmadı akşam afterburner ile sonuçları atarım.
Ama, iyi hatırlıyorum ilk çıktığında satın almadım hemen torrentten indirdim, o zamanlar takılma olmaktaydı, yağmur yağdığında çok kasılıyordu.
Oyun orijinal.
Aida64 HTML raporunu oluşturun. Raporu Mediafire yükleyip paylaşın.
AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi

MSI Afterburner yazılımı ile oyun içinde CPU, GPU, Bellek kullanımı ve Sıcaklık değerlerinin ekran görüntüsünü paylaşın.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

Bağlantıdaki yönergeleri uygulayın.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat
İlk sayfada oyun içi değerleri gözlemlediğim kadarı ile anlattım.
Yazdıklarınızı deneyeceğim.
Sorunu çözdüm.
Sanırım sorun sürücüden kaynaklıydı güncelledim ve düzeldi.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Konu kapanabilir.
Alt + Z yapınca GeForce Experience çıkıyor; kaydet, ekran görüntüsü al, canlı yayın yap gibi seçenekler var. Oradan sağda Galeri'nin altından ayarlar simgesine tıkla, menüde Highlights kısmını göreceksin, ona bas. Açıksa da kapat.

Alt + Z yapınca GeForce Experience çıkıyor; kaydet, ekran görüntüsü al, canlı yayın yap gibi seçenekler var. Oradan sağda Galeri'nin altından ayarlar simgesine tıkla, menüde Highlights kısmını göreceksin, ona bas. Açıksa da kapat.
Kapattım ama maalesef sorun devam ediyor.
Yokmudur bir çözüm yolu ?

Tamamdır. Test yapayım sonuçları yazarım.
35-40 dakika oynadım ve gözlemlerim;
-CPU kullanımı çok değişken (%40,%35,%87).
-RAM kullanımı stabil pek değişmiyor takılma yaşandığında da hemen hemen aynı değerlerde kalıyor.
-Bellek kullanımı ve bellek hızı da stabil onlar da takılma yaşandığında pek değişime uğramıyor.
-GPU ve CPU sıcaklıkları da normal gibi (GPU 70-75 derece, CPU 50-60 derece) takılmanın sıcaklıktan kaynaklandığını da düşünmüyorum.
Gelelim takılma olduğunda en çok değişime uğrayan değerlere;
-GPU kullanımı takılma yaşandığında ciddi bir düşüşe uğruyor. Normalde %99 olan GPU kullanımı takılma sırasında %84, %53, %24, hatta %12'ye kadar düşüyor.
-Normalde 65-70 arası seyreden FPS'de takılma sırasında 40, 45, 50'ye kadar düşüyor.
Ayrıca bugün farkettim oyundaki objeler, insanlar, buğday tarlasındaki buğdaylar, otlar, gölgeler ve
kaplamalar ancak yanına gittiğimde yükeniyor mesela evin dışında çiçek resimleri, süslemeler vb. var
ama ben 2-3 adım uzaklaşıyım bu şeyler bulanıklaşıyor yanına gittiğimde yükleniyor gölgeler otlar vb. gibi şeyler de aynı şekilde oluyor. Bazı şeyler biraz uzaklaşınca direk yok oluyor mesela koskoca geminin yelkenleri görünüyor fakat 2-3 adım uzaklaşınca yok oluyor yaklaşınca tekrar yükleniyor bazı evlerin balkonu ve bazı sandık kasa gibi şeyler de aynı şekilde.
Kısacası sanki çizim mesafesi de biraz sıkıntılı gibi.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burada anlattıklarımı deneyebilirsin.

Denedim ama maalesef sorun hala devam ediyor.
Bu sorunun bir çözümü yok mu ? SSD alsam düzelir mi ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı