Rust programlama dili ile neler yapilir?

hocam orası öyle doğru diyorsunuz ama, çoğu rust kütüphenelerinin c++ ile yazıldığını söylüyorlar. Özelliklede C dilinin nimetlerinden faydalanılması gerektiğini de söyleyenler var tabi.
C parçaları kullanabiliyorsun. C++'ta yazılmış olması senin C++ yazacağın anlamına gelmiyor.

C parçaları kullanabiliyorsun. C++'ta yazılmış olması senin C++ yazacağın anlamına gelmiyor.
Rust dilinin paket yönetimi olsun hızı olsun gerçekten hoşuma giden bir dil. Ama başlama konusunda ürkmüyor da değilim :D C, C++ Bilgim çok çok kısıtlı çünkü. Üstelik Rust dilinde sanki her dilden bir şeyler katılmış gibi geliyor bana. Mesela go dilinin statik tipli dillerin ve dinamik tipli dillerin iyi özelliklerini alması gibi

Rust dilinin paket yönetimi olsun hızı olsun gerçekten hoşuma giden bir dil. Ama başlama konusunda ürkmüyor da değilim :D C, C++ Bilgim çok çok kısıtlı çünkü. Üstelik Rust dilinde sanki her dilden bir şeyler katılmış gibi geliyor bana. Mesela go dilinin statik tipli dillerin ve dinamik tipli dillerin iyi özelliklerini alması gibi
Dediğim gibi C/C++ bilgin önemli değil başlamak için.

Su an aktif olarak node.js uzerinde calisiyorum daha once OOP yapisi olan (Java, C#) bu iki dili ogrendim, ama bir ara forumda gezinirken birileri Rust ile ilgili konular acmisti nedir bu? Rust bununla neler yapilabilir bu arkadas? Firefox'un da Rust'a gectigini soylemisti web programciliginda kullaniliyor mu?

JS'deki Tauri kütüphanesinde kullanılıyor. Üstelik rakiplerine göre hızlılık katıyor.

Yazılım olayından bihaberim ona göre cevap yazın dostlar. Pop Os'in, Cosmic Desktop yazılımı Rust ile yazılmış. Kullanıcıya bunun ne gibi avantajları var? Ben kullanarak test ettim, çok hızlı geldi bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı