Rusya bozguna uğradı

Şu an ne bir kazanan, ne de bir kaybeden var. Ruslar saldırının boyutunu her saniye arttırabilir. En azından böyle bir kapasitesi var. Ukrayna ise batı tarafından destekleniyor ve en azından silah yardımı geliyor. İlk şoku da atlattıklarından dolayı daha güçlü bir savunmaya yatacaklardır.

Bu kadar kesin cümleleri bir yarbay bile kurmaz. Tavsiye etmiyorum...
Geçen gün Halk TV'de emekli bir devlet yetkilisi yaşanan gelişmelerin bir savaş olmadığını belirtti. Sonuçta savaş dediğimiz şeyin topyekûn uygulanacağını ve bu durumda Rusya'nın henüz bir şey göstermediğini de ekledi. Kağıt üzerindeki yetkinliğe bakarsak Rusya, Ukrayna'yı amiyane tabirle haritadan silebilecek güce sahip ancak yönetimin kendi isteğiyle ya da askeri vesayet ile görevini bırakmasını bekliyor. Buna göre belli başlı saldırılar ve harekatlar düzenliyor. Kalkıp Ukrayna üzerinden bir kahramanlık devşirmeye çalışanların bir şeylerin farkında olmadıklarını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Görüşmeden sonuç bu olacak. "Askerlerimizi çekiyoruz." diyecek Putin ve ambargolar kalkacak. Ve sonuç, Ukrayna NATO'ya girdi.
Nasıl bu kadar eminsin? Kaynağın ne?
Kimse böyle kesin bir sonuç çıkaramazken sen tüm olayı çözdün. Tebrikler.
Benim onlarla ilişkim yok. Sadece ben tahmin ediyorum.
Tahminler kesin değildir. Kesin gibi konuşursan tabii tepki çekersin.

Ben bozguna uğradığını sanmiyorum sadece hafife aldılar.
Ve ne olursa olsun rakibini asla küçümseme olayının kurbani oldular.

Görüşmeden sonuç bu olacak. "Askerlerimizi çekiyoruz." diyecek Putin ve ambargolar kalkacak. Ve sonuç, Ukrayna NATO'ya girdi.

Yıllardır planlanan bir iş bu. "Askerlerimizi çekiyoruz" diyerek mi bitirecekler? Güldürmeyin beni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı