Rusya'ya gitmek için gereken şartlar

Rusya'nın çok güzel yerleri var ama sırf bundan dolayı Rusya'ya gitmeyi düşünüyorsan, gitmemeni tavsiye ederim. Rusya'da siyasi çıkarlar için bile cinayetler işleniyor, katliamlar yaratılıyor. Buna rağmen Ruslar dünyanın en milliyetçi insanları olabilir, kendilerinden olmayanı kabul etmeyeceklerdir, Rusçayı anadilin gibi konuşamadığın sürece seni aralarına almayacaklardır. Ayrıca Rusya, Sovyet sevdasının peşinden koşuyor o sevda her an Rusya'nın sonunu getirebilir. Birleşmiş milletler ve NATO, Rusya'nın "Sovyet toprağı" olarak andığı yerlere dokunmasına izin vermeyecektir. Yani Rusya için bugün var, yarın yok diyebilirim. Zaten iğrenç bir ülke; hak yok, hukuk yok, adalet yok, can ve mal güvenliği yok, ekonomi yok, saygı - sevgi gibi kavramlar yok. Bu kadar sebepten sonra yine de gideceğim diyorsan tercih senin ama orada kimse YouTube videolarındaki gibi bir hayat yaşamıyor, gideceksen bunu aklından çıkarma yeter.

Demek istediğim burada sıkıntı yaşama ihtimalin %20'yse Rusya da %40 veya daha fazla Türkiye'de kat kat büyük olduğu için sıkıntı yaşama ihtimali daha yüksek.

Anlamadım Türkiye'den büyük mü dedin yoksa Türkiye mi büyük demek istedin ama Rusya dünyanın en büyük ülkesi.

Anlamadım Türkiye'den büyük mü dedin yoksa Türkiye mi büyük demek istedin ama Rusya dünyanın en büyük ülkesi.

Türkiye'den kat kat büyük yazacaktım yanlış yazmışım biliyorum. Nüfustan örnek verme nedenim nüfusu Türkiye'den daha fazla olduğu için ve insan yapısıda Rusların daha farklı.

Rusya'nın çok güzel yerleri var ama sırf bundan dolayı Rusya'ya gitmeyi düşünüyorsan, gitmemeni tavsiye ederim. Rusya'da siyasi çıkarlar için bile cinayetler işleniyor, katliamlar yaratılıyor. Buna rağmen Ruslar dünyanın en milliyetçi insanları olabilir, kendilerinden olmayanı kabul etmeyeceklerdir, Rusça'yı anadilin gibi konuşamadığın sürece seni aralarına almayacaklardır. Ayrıca Rusya, Sovyet sevdasının peşinden koşuyor o sevda her an Rusya'nın sonunu getirebilir. Birleşmiş milletler ve NATO, Rusya'nın "Sovyet toprağı" olarak andığı yerlere dokunmasına izin vermeyecektir. Yani Rusya için bugün var, yarın yok diyebilirim. Zaten iğrenç bir ülke; hak yok, hukuk yok, adalet yok, can ve mal güvenliği yok, ekonomi yok, saygı - sevgi gibi kavramlar yok. Bu kadar sebepten sonra yine de gideceğim diyorsan tercih senin ama orada kimse YouTube videolarındaki gibi bir hayat yaşamıyor, gideceksen bunu aklından çıkarma yeter.

Bunu birkaç videoda daha duymuştum ama şu an değil de belki 5 6 seneye kadar sorun kalmaz o zaman bu sorunları tekrar gözden geçiririm konuyu açma sebebim şu anda nasıl bir yer olduğuydu teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
kanka rusyada türkiyeden çok farklı degil adamların asgari ücreti bile 20 25k ruble orda bi süt 77 ruble 1kg peynir 700+ ruble adamların lada ve uazdan baska arabaları yok

Rusya'ya daha önce gittim bir süre de orada kaldım hocam şahsen ben hiç beğenmiyorum gittiğim yer de Avrupa taraflarinda petersburga yakin yemekleri kötü iklimi güzel değil insanları bizim insanlarin alkolik ve Müslüman olmayan hali orta yaşlı olanları bir tık daha zeki ve becerikli olabilir ama genel olarak şahsi fikrim bence güzel değil her şey ekonomi değil ki oranin ekonomisi de kötü.

Kalınacak yer olsa benim kuzenler kalırdı (4 kişi)(çalışma ve oturum izinleri vardı, isteseler vatandaşlık bile alabilecek seviyedeydiler.), işini bilenler ABD'ye gitti, biri de Hollanda'ya irtica etti.
Senin durumunda en kolay eğitim ile gidebilirsin, daha sonra çalışma izni vs alıp vatandaş olabilirsin.

Evlendikten sonra zengin veya yüksek tahsilli biri değilsen gidemezsin.
Nasıl irtica etti? Gerekçesi neydi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı