Merhabalar, sistemimi 1 yılı aşkın süredir kullanıyorum ama bir süredir çoğu oyunda FPS anlık düşüyor ve takılmalar meydana geliyor. 30 FPS'nin altına düşmese bile bu takılmalar ve akıcı olmayan oynanış devam ediyor. 1 yıldır sorunsuz oynadığım Witcher 3'te de ayarlarla oynamama rağmen aynı problem mevcut. BIOS'u güncelledim ve işlemci ile ekran kartı sıcaklıklarını gözlemledim fakat sorunu hala bulamadım. Şimdi de HD Tune Pro programından HDD'nin okuma hızını ölçtüm acaba sorunum bundan mı kaynaklanıyor ya da başka önerileriniz varsa yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Sistem:
Değerler şimdi normalleşti. Diskin içindeki Windows çalışmayınca okuma hızı çakılmıyor. Demek ki disk kullanımı yüksek bir uygulama sistem boştayken bile çalışıyor. Temiz kurulum gerçekleştirmediyseniz gerçekleştirin. Windows 10 x64 1709 kurun sorun düzelecek.
HKboot 2017.iso'yu indirip USB belleğe yazdırıp içerisinden Windows 10 x64'yü seçerek live işletim sistemini açın. Masaüstündeki HD Tune PRO ile benchmark testi yapıp tekrar sonuçları burada paylaşın. Eğer tekrar aynı ve benzeri bir çakılmalar söz konusu olursa harddiskiniz arızalıdır.
Diskin içerisindeki işletim sistemi aktif olmadığı zaman okuma grafiği bu sefer çakılmadı ve diğer değerler de iyileşti. Anlaşılacağı üzere kurduğunuz işletim sisteminde veya kurduğunuz ek yazılımlar diski yüksek yüzdelerde kullanıyor. Windows 10 x64 1709 iso kalıbını nereden edindiniz? Ayrıca AIDA64 Extreme yazılımından HTML raporu oluşturup paylaşın.
RivaTuner Statistics Server 7.0.2
MSI Afterburner 4.4.2
Microsoft OneDrive
Bunları şimdilik kaldırın. Wise Care 365 yazılımını indirin. Sistem iyileştirici > Başlangıç yöneticisi > Başlangıç kısmından tüm yeşil tikleri kapatın. Hemen başlangıcın sağ kısmında hizmetler seçeneği var. Tüm Microsoft hizmetlerini gizle tikini seçip GPU servisleri hariç hepsini deaktif edin. Yeniden başlatıp sistem tamamen boştayken tekrar HD Tune ile benchmark testi gerçekleştirip sonuçları paylaşın.
Ayrıca Windows Defender'i tamamen devre dışı bırakın. Bu linkteki dosyayı indirip önce UAC kapat.exe'yi yönetici olarak çalıştırıp yeniden başlatın. Ardından geriye kalan iki .exe dosyasını yönetici olarak çalıştırıp Windows Defender'i tamamen kapatın.