RX 460 ve FX 4300 sistemde PES kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

UgurDur

Hectopat
Yer
Technopat Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam, buna dair birçok konu açtım ve halen çözümü bulamadım. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. İşlemcim en fazla 43 derece, ekran kartı en fazla 65 derece gördü. Acaba darboğaz mı oluyor bilemedim. Sorun çözülürse çok mutlu olurum. (PES 2021 Lite yerel maçta kasıyordu. Orijinal PES 2021 aldım, bunda da kasıyor.)

Sistemim;
  • Ekran kartı: RX 460.
  • İşlemci: AMD FX 4300.
  • RAM: 8 GB Kingston.
  • Anakart: Gigabyte 970A-DS3p
  • PSU: 365W HP orijinal.

PES 2017'de bile bazen takılmalar oluyor. Oyunun optimizasyonu mu kötü, yoksa bende mi sorun var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin sisteminin aynısından bende de var. Kasması normal çünkü CS:GO ölüm maçında bile FPS düşüyor.

Hocam o sorun sizde var. Sistemim her oyunu oynatıyor bir tek pes oynayamıyorum.
Hocam bence oyunla alakası yok. PSU'nuz yetmiyor gibi görünüyor. FX serisi zaten problemli. Frekans artırdıkça daha fazla güç çekiyor haliyle yetmiyor. Yoksa bu sistemle PES 21'i rahatlıkla oynamanız gerekli.

Anladım hocam fakat diğer oyunlarda sorun olmazken pes serisinde böyle bir sorunun olması bana biraz tuhaf geliyor. PSU ile ilgili bir sorun olsaydı tüm oyunlarda olmaz mıydı?
@Asdasgudas Yani size göre işlemcide mi sorun var yoksa PSU da mı? Çünkü işlemciyi değiştirmem biraz sıkıntılı ama PSU'yu değiştirmek için para biriktirebilirim.
Hocam bence oyunla alakası yok. PSU'nuz yetmiyor gibi görünüyor. FX serisi zaten problemli. Frekans artırdıkça daha fazla güç çekiyor haliyle yetmiyor. Yoksa bu sistemle PES 21'i rahatlıkla oynamanız gerekli.

Hocam keşke cevap verdikten sonra tekrar baksanız. Forumun ortak sorunu bu
Arkadaşlar belki komik gelecek fakat gözünüzü hafif şaşı yapınca etraf bulanıklaşıyor ya, ben de öyle yaparak pes oynamaya çalıştım ve o şekilde kasmıyor. Sebep nedir?

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Ya arkadaşlar koskoca forumda hiç mi kimse bu sorunun çözümünü bilmez.
Buna dair birçok konu açtım ve halen çözümü bulamadım. İşlemcim en fazla 43 derece, ekran kartı en fazla 65 derece gördü. Acaba darboğaz mı oluyor bilemedim. Sorun çözülürse çok mutlu olurum. (PES 2021 Lite yerel maçta kasıyordu. Orijinal PES 2021 aldım, bunda da kasıyor.)

Sistemim;
  • Ekran kartı: RX 460.
  • İşlemci: AMD FX 4300.
  • RAM: 8 GB Kingston.
  • Anakart: Gigabyte 970A-DS3p
  • PSU: 365W HP orijinal.

PES 2017'de bile bazen takılmalar oluyor. Oyunun optimizasyonu mu kötü, yoksa bende mi sorun var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı