RX 460 vs GTX 960

Aynen katılıyorum, çok güçlü kalır. Oyunlarda FPS artışı olacaktır Full HD çözünürlüğe göre. Tabi ki ileride daha iyi bir monitör almak isteyebilirsin. Bence bu monitöre göre R7 360 veya GTX 750 Ti de tercih edilebilir. Ama emin ol ki şuanda RX 460 kendi rakipleri karşısında F/P olarak en iyisi. Şöyle düşün RX 460 ve GTX 950 rakiptir. Aralarındaki fiyat farkı 100-150 TL dir. Ama performansları neredeyse aynıdır. Eminim ki DX12 oyunlarında RX 460 öne geçecektir. Aradaki bu fiyat farkı bize SSD olarak dönüyor. Yani daha performanslı ve daha ucuza bir sistem toplamış oluyoruz. Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Sadece bu konu hakkındaki düşüncelerimi söylemek istedim. Bir kusurum varsa düzeltin. :D

Arkadaşlar sizcede indanlar biraz şu darboğaz denen olaydan cok korkmuyor mu o kadar kolay bir olay degil bu olsada o kadar etkilemez yani gerçektende çok abartılıyor

Tabii RX 470, RX 460 modeline göre daha yüksek FPS verecek. İki kartta o çözünürlük için fazla güçlü, ilerde 1080P alacaksan RX 470 al.

Peki sayenizde RX 470 almaya karar verdim, fakat 2 kart arasında kaldım. Bunların arasında acaba ne kadar fark vardır ? Tek fanlı olanda ısınma sorunu olur mu acaba ? Ayrıca tek fanlıda DVI girişi yok sanırsam sadece HDMI yazıyor

Sapphire RX 470 Nitro+ OC 4GB 256Bit GDDR5

Sapphire RX 470 OC 4GB 256Bit GDDR5

Asus Ekran Kartı
Ve son sorum olarak sistemde herhangi bir uyumsuzluk var mı (darboğaz vs.) ?

http://i.hizliresim.com/J3bM4J.png

İ3 6100 ile RX 470 kullanıyorum GTA 5 bütün ayarlar ultra ve MSAA 2X'de ortalama 50 FPS oynuyorum, darboğaz yapmıyor bu şekilde.

Peki sayenizde RX 470 almaya karar verdim, fakat 2 kart arasında kaldım. Bunların arasında acaba ne kadar fark vardır ? Tek fanlı olanda ısınma sorunu olur mu acaba ? Ayrıca tek fanlıda DVI girişi yok sanırsam sadece HDMI yazıyor

Sapphire RX 470 Nitro+ OC 4GB 256Bit GDDR5

Sapphire RX 470 OC 4GB 256Bit GDDR5

Asus Ekran Kartı
Ve son sorum olarak sistemde herhangi bir uyumsuzluk var mı (darboğaz vs.) ?

http://i.hizliresim.com/J3bM4J.png
Webdenal.com' dan Asus veya Sapphire modelini al hangisi daha ucuzsa. Bence işlemciyi i3 6100 yap. Ram Kingston modelini alabilirsin. Corsair de iyidir. Ama 2400 mhz almana gerek yok. Anakart 2133 mhz destekliyor zaten. Bir de sabit diski şu modelinden al.
WD Hard Disk
Bu model çok hızlıdır. Toshiba' ya göre. Bu benim önerim. Kafana hangisi yatıyorsa onu al.

Webdenal.com' dan Asus veya Sapphire modelini al hangisi daha ucuzsa. Bence işlemciyi i3 6100 yap. Ram Kingston modelini alabilirsin. Corsair de iyidir. Ama 2400 mhz almana gerek yok. Anakart 2133 mhz destekliyor zaten. Bir de sabit diski şu modelinden al.
WD Hard Disk
Bu model çok hızlıdır. Toshiba' ya göre. Bu benim önerim. Kafana hangisi yatıyorsa onu al.

Zaten diğer arkadaşa sormuştum ama yinede saol. İşlemciyi 6100 yapmaya gerek yok aralarındaki tek fark 6100 de 530 6098 de 510 grafik kartı var. Ramleri 2400 yapmadım çünkü 2133 Mhz ramler daha pahalı. HDD olarak bana farketmiyor zaten pek takmam ben hddye.

Zaten diğer arkadaşa sormuştum ama yinede saol. İşlemciyi 6100 yapmaya gerek yok aralarındaki tek fark 6100 de 530 6098 de 510 grafik kartı var. Ramleri 2400 yapmadım çünkü 2133 Mhz ramler daha pahalı. HDD olarak bana farketmiyor zaten pek takmam ben hddye.
Sizin kararınız. Ama emin olun ki söylediğim HDD, SSD' yi aratmıyor. Çok hızlı bir HDD. Ama sizin karanız tabi. Saygı duyarım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı