RX 470 Dengesiz GPU Kullanımı Sorunu

Tam35gztp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemim;
RX470 MSI ekran kartı
MSI Z170p anakart
8 GB RAM
i5 6402p işlemci
1 TB HDD
Sorunum PUBG'de GPU kullanımı sürekli değişiyor. Bazen anlık %0'a düşüyor. Saniyelik takılma gerçekleşiyor. LOL'de 200-300 FPS ile başladığım oyuna minyonlar gelince FPS 90'a kadar falan düşüyor.

Bunun sebebi nedir? Ekran kartımı neden full performansta kullanamıyorum? Bilen varsa nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun oyunlarla alakalı dostum PUBG genel olarak bu sorunu yaşayıp foruma gelip elindeki bileşenlere suç atan çok gördüm. Oyunlara biraz suç atın.
LOL konusunda pek fikrim yok. Her ne kadar yukarıdan bakılan bir oyun olsa da optimizasyon sorunları olduğunu duymuştum.

Ani FPS düşmeleri içinde bellek yükseltmesi yapın. HDD kullanıyorsanız disk birleştirmesi yapın. Aşağıdaki programı da yükleyin.
Intel Rapid Storage Technology (RST)
Downloads for Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST)

Merhaba arkadaşlar sistemim;
RX470 MSI ekran kartı
MSI Z170p anakart
8 GB RAM
i5 6402p işlemci
1 TB HDD
Sorunum PUBG'de GPU kullanımı sürekli değişiyor. Bazen anlık %0'a düşüyor. Saniyelik takılma gerçekleşiyor. LOL'de 200-300 FPS ile başladığım oyuna minyonlar gelince FPS 90'a kadar falan düşüyor.

Bunun sebebi nedir? Ekran kartımı neden full performansta kullanamıyorum? Bilen varsa nasıl yapabilirim? Teşekkürler.
Minyonları ayrı ayrı işlediği için FPS düşmüş olabilir. Zaten aradaki farkı gözlerinizle anlayamazsınız. PUBG tam bir RAM canavarı, 16 GB yaparsanız sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum.

Sorun oyunlarla alakalı dostum PUBG genel olarak bu sorunu yaşayıp foruma gelip elindeki bileşenlere suç atan çok gördüm. Oyunlara biraz suç atın.
LOL konusunda pek fikrim yok. Her ne kadar yukarıdan bakılan bir oyun olsa da optimizasyon sorunları olduğunu duymuştum.

Ani FPS düşmeleri içinde bellek yükseltmesi yapın. HDD kullanıyorsanız disk birleştirmesi yapın. Aşağıdaki programı da yükleyin.
Intel Rapid Storage Technology (RST)
Downloads for Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST)
Bende umudu kestim artık zaten o programlarıda indirdim. Fakat sonuç aynı. Anlık takılmalarla oynuyorum öyle. LOL gibi bi oyunda benden daha kötü sistemi olanlar daha fazla FPS alıyor. Benim aldığım FPS'ye bak saçmalık tamamen.

Bende umudu kestim artık zaten o programlarıda indirdim. Fakat sonuç aynı. Anlık takılmalarla oynuyorum öyle. LOL gibi bi oyunda benden daha kötü sistemi olanlar daha fazla FPS alıyor. Benim aldığım FPS'ye bak saçmalık tamamen.
Seni çok iyi anlıyorum dostum. Yaşadığın sorunların aynısını yaklaşık 2 aydır yaşıyorum. GTX 1050 Ti var bende fakat bir türlü 120 FPS in üzerine çıkamıyorum. Test videolarına baktığımda sabit 170 FPS alırken bende en yüksek 120 FPS oluyor. Takım savaşlarında 70 e düşüyor. Ormana girince 1 saniyelik donma yaşanıyor. Çözümünü bulursan konuya yazmayı unutma.

Seni çok iyi anlıyorum dostum. Yaşadığın sorunların aynısını yaklaşık 2 aydır yaşıyorum. GTX 1050 Ti var bende fakat bir türlü 120 FPS in üzerine çıkamıyorum. Test videolarına baktığımda sabit 170 FPS alırken bende en yüksek 120 FPS oluyor. Takım savaşlarında 70 e düşüyor. Ormana girince 1 saniyelik donma yaşanıyor. Çözümünü bulursan konuya yazmayı unutma.
Tabiki dostum. Birçok kişi bu sıkıntıyı yaşıyor fakat hala bi çözüm bulana rastlamadım. Vatana gidip garantiye vercem en sonunda da uğraşmak istemiyorum çoğu sorun çıkartıyo böyle olaylarda 10 gün bekliyosun bilmem ne hep sıkıntı.

PUBG için 8gb ram az bence. 16gb yapmaya çalışın.
Ramle ilgili olduğunu hiç sanmıyorum ama bugün alıcam 8 gb daha bakalım.

Dostum PUBG'de ayarları ultraya çekince ekran kartına yük bindi. %100'e yakın çalışmaya başladı ve işlemci rahatladı. Droplarda azalma var. Ama FPS düşüşü oldu. LOL'de full ayarlar hala aynı nedense ekran kartını kullanmıyor. FPS düşük fakat kasma yok.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı