RX 470 Ekran Kartından Görüntü Gelmiyor

Highbornlas

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dün gece oyun oynarken birden bilgisayar kendini kapatıp açtı ve görüntü gelmemeye başladı. Bunun üzerine önce monitörün kablosunu onboarda takarak denedim bu sefer görüntüyü verdi. Başka PCI-e slotuna taktım ekran kartını sorun yine değişmedi. BIOS'tan önceliği ekran kartına verdim ama sonuç yine değişmedi. Bu arada BIOS'um güncel. Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Benim iki şüphem var ya ekran kartı yandı ya da güç kaynağının 6+2 slotu yandı. Ama ikisi içinde mantıklı bir sebep bulamıyorum oyun oynarken durduk yere yanmaları için, kasanın için ferah havalanması iyi ısı dereceleri her zaman iyi durumdaydı.

Sistem;

Asus Z-170p
Sapphire Rx470
16 GB RAM
İ5-6600k
Vs 650 Güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün gece oyun oynarken birden bilgisayar kendini kapatıp açtı ve görüntü gelmemeye başladı. Bunun üzerine önce monitörün kablosunu onboarda takarak denedim bu sefer görüntüyü verdi. Başka PCI-e slotuna taktım ekran kartını sorun yine değişmedi. BIOS'tan önceliği ekran kartına verdim ama sonuç yine değişmedi. Bu arada BIOS'um güncel. Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir? Benim iki şüphem var ya ekran kartı yandı ya da güç kaynağının 6+2 slotu yandı. Ama ikisi içinde mantıklı bir sebep bulamıyorum oyun oynarken durduk yere yanmaları için, kasanın için ferah havalanması iyi ısı dereceleri her zaman iyi durumdaydı.

Sistem;

Asus Z-170p
Sapphire Rx470
16 GB RAM
İ5-6600k
Vs 650 Güç kaynağı

Merhaba,
Sorunun kaynağı ekran kartı gibi duruyor. Arızanın ne zaman yaşanacağı maalesef belli olmuyor. Bazen bilgisayarı kapatıyorsun ve tekrar açmaya çalıştığında açılmıyor. Eğer imkanın varsa ekran kartını başka uyumlu olan bir sistemde denemeni öneririm. Bu teste göre daha kararlı bir tespit yapmış olur ve buna göre ilerlersin.

Ne yazık ki başka bir yerde parçaları test etme imkanım yok.İnşallah sorun ekran kartından kaynaklıdır da garantide sorun giderilip biter. Bugün garantiye geri gönderdim kartı, eğer ekran kartında değilse sorun ciddi anlamda oldukça uğraştıracak beni.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı