Enes ZEREN
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar yaklaşık olarak 5 ay önce Vatan Bilgisayar'dan bir bilgisayar toplamıştım. Ekran kartımla ilgili bir kaç sorun yaşamıştım ekranın donması Vs. gibi şimdi o sorunları çözdüm fakat başka bir sorun ortaya çıktı. Sorun şu ki ekran kartımın Skyrim Special Edition da çok fazla güç tükettiğini fark ettim(Başka oyunlarda da olabilir şuan test etmeye devam ediyorum). Ayrıca oyundan kaynaklı olarak oyunun Vsync ayarını aktifleştirdiğim zaman arkama döndüğümde 60 sabit FPS alıyorum fakat aktifleştirmediğim zaman 40, 35 FPS gibi düşük FPS alıyorum. Oyundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. GPU-Z ile test yaptım ve dehşet edecek sonuçlar aldım. Eskiden GPU-Z de oyunlardan sonra baktığımda Max. 190 watta çıktığını görmüştüm fakat şimdi 250 watta dayandığını görünce şok oldum. Sizce ekran kartımdaki sorun ne olabilir? Lütfen yardımcı olun çok çaresizim. GPU-Z deki watt değeri PC'nin kullandığı toplam watt mı yoksa ekran kartının kullandığı watt mı? Bu konuda da aydınlatırsanız beni sevinirim.