RX 470 i7-950 Düşük Performans Sorunu

benkimimbilmem

Kilopat
GTA V oyununda High-Normal ayarlar karışık bir şekilde 2xMSAA ile FPS değerlerim 50'lere kadar düşüyor hatta 45'i bile görmüşümdür ara ara. MSI Afterburner ile ekran kartı kullanımına bakarken bir şey fark ettim. Arada %90-95 değerlerinden %30-5 değerlerine kadar düşüyor ve kart 50W güç tüketiyor.
Sistemim:
i7 950 OC 3.8 GHz
ASUS P6X58D-E
RX 470 Mining Edition
6 GB 1333 MHz RAM
1280x1024 çözünürlük
Çözünürlükten dolayı diyenler olabilir fakat televizyona bağlayıp baktım 1080p'de ekran kartı kullanımı yine düşük. Darboğaz olduğunu da sanmıyorum çünkü işlemci %60-65 değerlerini geçmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
i7-950 darboğazından kaynaklanıyor. Maalesef işlemciniz çok eski. Ondan kaynaklı sorun yaşıyorsunuz. Darboğazın belirtileri sadece yüzde 100 CPU kullanımı değil.
Tamam teşekkürler. Peki X5670 gibi bir işlemciye geçsem nasıl olur sizce ? Youtube'da gördüğüm kadarıyla OC'lu bir şekilde baya iyi bir performans veriyor fiyatına gore.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı