Çözüldü RX 470 kod 43 hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Metinq35

Decapat
Merhaba arkadaşlar, öncelikle sistem şu şekilde:

MSI X470 GAMING PRO Carbon.
AMD Ryzen 1200.
ASUS ROG STRIX RX 470 4 GB OC.
Touro g 80Gold 750W.

Sorunlarım şunlar:
1. anakartın HDMI portundan görüntü alamıyorum.
2. RX 470 driver tanımıyor kod 43 veriyor.

1. sorun önemli değil ama 2. sorunum her şeye engel oluyor.
Öncelikle internette birçok çözüm yolu denedim kartın girişini temizleme eski yeni driver silme yükleme kayıt girdileri falan.

Ama çözemedim kod 43 genel bir hata olduğu için sorunun tam olarak ne olduğu bilinmiyormuş. Öğrendiğim bazı yerlerden yazılımsal veya donanımsal olabilirmiş denediklerime rağmen olmamasından dolayı donanımsal olduğunu düşünüyorum. Sizce tamir masrafı ne kadar çıkar veya çözüm önerebilecek var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Modlama kısmı ile işiniz yok. Verdiğim BIOS'u yükleyin.
Dipnot: Tehlikeli bir işlem kart tamamen kullanılamaz hale gelebilir.
buradan kartınızın tam modeline göre indirme yapın.

Arkadaşlar ekran kartının tanındığını fark ettim, denemek için GTA 5 oyununda biraz deneme yaptım. Sorun çıkarmadı sonra imlenovouser arkadaşın dediği son sürüm ekran kartı BIOS'unu kartıma başarılı bir şekilde yükledim sonra reset attı. Açıldığında Windows tam masaüstüne geçen yerde siyah ekran çıktı karşıma. Biraz bekledim yaklaşık 2 3 dakika kadar ve masaüstü geldi sonra bildirim geldi bazı güncelleştirmeleri kaldırdık diye şu an sorun yok gibi daha adrenalin son sürüm yüklemedim yarın M.2 NVMe SSD alıp takacağım temiz kurulum yapıp driverleri temiz bir şekilde kurmaya çalışıcağım olanı biteni yazarım bu sorunla karşılaşan arkadaşlarımda faydalansın şimdilik iyi günler.

Evet arkadaşlar M.2 SSD aldım taktım formatladım Windows 10 sağ olsun driverları otomatik kurdu tüm Windows güncelleştirmeleri yaptım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.

İmlenovouser arkadaşımızın dediği gibi kartın BIOS'u değiştirilmiş ve driver tanımıyor.
ASUS ROG STRIX RX470 o4g kartımdaki BIOS'u orjinaline çevirdim ve formatladım PC'yi.
Böylelikle hem kartın saat frekans hızları orjinaline döndü yani bir nevi tehlikeden kurtarıldı hem de driver tanımama kod 43 hatasından kurtulmuş oldum.

Bu hatayı alan arkadaşlar öncelikle bu konuyu baştan sona okuyunuz sonra kartın orijinal BIOS'unu yükleyin ve temiz kurulum yapın benim sorunum bu şekilde çözüldü.
Herkese teşekkür ederim iyi geceler iyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı