RX 470 Oyunlarda Kasma Problemi

Icewalk

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
2 seneyi aşkın bir şekilde kullanıyorum lakin çok fazla memnun değilim kartımdan, nedeni ise en düşük oyunlarda bile kasma yaşatıyor bana.

Genel olarak bilgisayarımın özellikleri:
  • İşlemci: Intel Core i3-6100 3m 3.7 GHz LGA 1151
  • Ekran Kartim: MSI Radeon RX 470 Gaming X 4G256 bit
  • RAM: 16 GB DDR4 2133MHz (8x2)
SSD ile de destekliyorum hiz bakimindan sogutma olarak birs ey kullanmiyorum islemci uzerinde. Oyunlarda max 60-65C goruyor isinmada. Tabii ki yuksek Call Of Duty, WW2, Black Ops 3 gibi oyunlarda bu isilara ulasiyorum, Battlefield 1.

Sorunum ekran karti driverlarim tamamen kurulu, MSI Afterbuffer kurulu. Termal macunlari yeniledim isinma konusunda hiz sorun yasatmiyor lakin oyunlara girdigim zaman kasma yapiyor. Bu Euro Truck olsa bile full grafik ve HD olarak sehirlerde kasmaya basliyor yagmur yagdiginda kasmaya basliyor. Diger oyunlari soylememe gerek bile yoktur sanirim onlarda da buyuk haritalarda fazla efektli alanlarda rahatsiz edecek sekilde kasma yapiyor.

Bu kasma konusunda beni aydinlatabilecek yardimlarinizi bekliyorum. Fazla anlasilir olmadi sorunum ne yazacagimi bilmiyorum acikcasi baya sıkınti cikariyor kart diyebilirim. Neler uygularsam neler yaparsam bu rahatsiz edici kasmalardan kurtulabilirim?

Bir de grafikleri ultrada da oynasam ayni rahatsiz edici kasmalar oluyor, en dusuk ayarlarda da oynasam ayni kasmalar oluyor. Bu arada HD oynuyorum. 22'' monitor kullaniyorum HDMI degil VGA. 2012 senesinde almistim, ozelliklerini hatirlamiyorum 60 Hz olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızı en düşük ayarlarda kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda da görüldüğü üzere ekran kartı için belirtilen görüntü ayarlarını düşürdüğünüzde işlemcinize yük biniyor ve darboğaza uğruyor buda yüksek FPS değerlerine rağmen işlemci yetememe durumu sonucu anlık droplar kasmalara sebep oluyor. Yüksek ayarlarda ise FPS düşüyor ve işlemciniz rahatlıyor. Euro Truck gibi oyunlarda da bu olaya maruz kaldığını düşünüyorum. Öncelikle ayarlarınızı yüksek ve ya orta ayarlarda oynayın.

Ekran kartınızı en düşük ayarlarda kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda da görüldüğü üzere ekran kartı için belirtilen görüntü ayarlarını düşürdüğünüzde işlemcinize yük biniyor ve darboğaza uğruyor buda yüksek FPS değerlerine rağmen işlemci yetememe durumu sonucu anlık droplar kasmalara sebep oluyor. Yüksek ayarlarda ise FPS düşüyor ve işlemciniz rahatlıyor. Euro Truck gibi oyunlarda da bu olaya maruz kaldığını düşünüyorum. Öncelikle ayarlarınızı yüksek ve ya orta ayarlarda oynayın.

En yuksek ayarlarda kullaniyorum genelde veya orta seviyede ayni sekilde kasiyor. Yani ha maximum'da kullanmisim ha minimumda kullanmisim ayni kasmalar oluyor degistirmiyor rahatlatmiyor.

Tüm sürücüleri güncelleyin, virüs taraması yapın. Donanımsal olarak da işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz. Ayrıca kasmadan kastınız nedir? Kaç FPS alıyorsunuz?

Tüm sürücüleri güncelleyin, virüs taraması yapın. Donanımsal olarak da işlemci yükseltmesi yapabilirsiniz. Ayrıca kasmadan kastınız nedir? Kaç FPS alıyorsunuz?

Surucler tamamen guncel makinede. Kasmadan kastim ekran sallaniyor, takiliyor, titriyor
60 50 fps aliyorum genel olarak.

En yuksek ayarlarda da bu titreme , takilma ekran sallanma olayini aliyorum en dusuk ayarinda da.
Oyun oynarken 1920x1080 cozunurluk kullaniyorum.

Black ops 3 asiri derecede rahatsiz edici takilmalar oluyor.
WW2'de ayni sekilde
Battlefield1'de ayni sekilde
Euro Truck yagmur yagdiginda veya sehire girdigimde basliyor bu olaylar
farcry primal ve 4'de yine ayni sekilde

hatta call of duty modern warfare oynadigimda bile bu sekilde sorunlar yasiyorum.

islemci olarak
intel i5 8400 bx806 almayi dusunuyorum.

Birde oyunlarda islemci sicakligi maximum 60 65 c goruyor ekran karti'da 70 80 arasi oluyor.

Anakartim msi h110m pro-vd bios guncellemis yapmam gerekir mi?

Bahsettiğin problemler genel olarak Render çoklu çekirdek performans kaybı gibi görünüyor. İşlemci değiştirerek bu durumu düzeltebilirsiniz. Başka birşey yapmana gerek yok. Yazılımsal her hangi bir şey ile çözebileceğini sanmıyorum.

Bahsettiğin problemler genel olarak Render çoklu çekirdek performans kaybı gibi görünüyor. İşlemci değiştirerek bu durumu düzeltebilirsiniz. Başka birşey yapmana gerek yok. Yazılımsal her hangi bir şey ile çözebileceğini sanmıyorum.

Baska cagre yok birde onu deneyecegim artik degistirmeyi uzun zamandir planliyordum bakalim yeni alacagim islemci ile ayni seyleri yasaticak mi bana oylede olursa yeni bir grafik karti bakmaya baslasam iyi olacak.

Yardimlariniz icin tesekkurler

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı