RX 470 Sistem Ekranda Renkli Kare Kutucuk Sorunu ve Mavi Ekran

alperrr1

Hectopat
Daha fazla  
Adsıza.jpg

Anakart: Msi Tomahawk 7970
CPU: İntel Core İ5 6600k Soğutucu:CM Hyper TX3İ
GPU: Msi RX470 4gb Gaming X
RAM: 16 GB Corsair Venegance Cl14 2400MHz xml
SSD: Crucial 275 gb sata
HDD: 1TB WD Blue
Monitör: Asus VG245HE FreeSync Full HD 1ms 75Hz
Kasa: Thermaltake Versa H22 600W dahili PSU

PC'yi toplayalı yaklaşık 4 ay oldu. Şimdiye kadar 10 kere başıma böyle bir şey geldi. Bazen tüm ekran gözükmeyecek şekilde kırmızı, yeşil, sarı, mor pixellerle kaplı oluyor, 5sn sonra mavi ekran verip resetliyor. PC'nin işleyişinde hiçbir sıkıntı yok, oyun oynarken hiç olmadı yani zorlamayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ayrı bir soru olarak Freesync açık olmasına ve AMD yazılımından 75 FPS'e sabitlememe rağmen oyunlarda yırtılma ve input lag yaşıyorum. Örn: CS.GO.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problemi ben de Asus marka bilgisayarımda yaşıyordum, ilk başlarda haftada bir kere oluyordu ama emin ol gittikce sıklaşıyor. Bilgisayarı Asus'a garantiye gönderdim ve sorunun anakart da olduğunu söylediler. Anakartı değiştirip tekrar gönderdiler ve problem çözülmüştü.

Aynı problemi ben de Asus marka bilgisayarımda yaşıyordum, ilk başlarda haftada bir kere oluyordu ama emin ol gittikce sıklaşıyor. Bilgisayarı Asus'a garantiye gönderdim ve sorunun anakart da olduğunu söylediler. Anakartı değiştirip tekrar gönderdiler ve problem çözülmüştü.
Kardeşim ben hangi parçayı göndereceğimi şaşırdım ne yapacağım.

Aynı sorun benim başıma gelmişti. Kendim çözüm buldum yardımcı olabilirim. MSİ Gaming App ve MSİ Afterburner yazılımlarını aynı anda mı çalıştırıyorsunuz ?
çoğu zaman ikiside kapalı oluyor.

Hayır. İmzamı diyorum, imza sisteminin ne olduğunu öğrenin bilmiyorsanız.
Büyük ihtimal sorun yok denilip gönderilecektir. Yada sonuç belirtilmeden, iade alacaksın veya değiştirecekler. Konu içinde yazılar biraz dağınık olduğundan birşey diyemem. Ancak istediğim sonuca göre RAM hızlarında ve tanımlamasında sorun var.
Uyumlu RAM'leri aldığına emin isen imzamdan Aida64 soncunu paylaşın.
Dropbox - Report.htm

Sen en iyisi al kasayı komple, git bir bilgisayarcıya.
Tek tek anakart, ekran kartı, RAM deneyerek değiştirin. Yüklenme testi falan vardır mutlaka bilgisayarcıda, tek tek dener bulursunuz sorunlu parçayı.
öyle bilgisayarcılar gördü ki bu gözler böyle işlemleri servis ten başkasına bırakamıyorum.yüklenme testi yaptım bir sorun çıkmıyor. anakartta sorun diyorsan pci express te sıkıntı oluyor herhalde onu nasıl anlayabilirim.

Dropbox - Report.htm

öyle bilgisayarcılar gördü ki bu gözler böyle işlemleri servis ten başkasına bırakamıyorum.yüklenme testi yaptım bir sorun çıkmıyor. anakartta sorun diyorsan pci express te sıkıntı oluyor herhalde onu nasıl anlayabilirim.
O konuda hiç bir bilgim yok malesef, bende başıma geleni anlatarak yardımcı olmaya çalıştım. :)

Eski memtets ile tarama yapmışsın.
Memtest86 Bellek Test Programı v5.1 ve v6.0
Buradakiyle yapman lazımdı.

VBIOS güncel değilse altta verdiğim ve yazdığım şekilde güncelle:
TV341MH_214.rar — RGhost — файлообменник
Dosyayı masaüstüne çıkart. ".214" uzantısını ".rom" olacak şekilde değiştir.
AMD/ATI ATIFlash
Bunu indir ve yönetici olarak çalıştır. Browse yazan kısımdan rom dosyasını seçip flashla.
Kardeşim memtest v7.3 ile test oluyor şu anda yaklaşık 1 saattir. errors:0 hiç hata yok. İnternette ekran kartı modellerine göre artifacts diye yazdığımda rx480,gtx1060,1070 gibi kartlarda benim sorunuma benzer resimler çıkıyor.
Vbios güncellemesi official bir işlemmi?
Garantide sıkıntı çıkarırlar mı?
Diyelim ki değişim/iade verdiler FreeSync(yinede yırtılma oluyor) bir monitörüm var bunun yerine rx 480 mi almalıyım FreeSync'dan feragat edip gtx1060 3gb/6gb mi?

Son düzenleme:
Bilgi amaçlı bu yazıyı yazıyorum. MSI Gaming App ve MSI Afterburner yazılımlarını aynı anda çalıştırınca da çakışma olduğu için böyle bir sorun oluşabiliyor. Kendi sistemimde yaşadığım için buraya yazdım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı