Çözüldü RX 470 vs GTX 970

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Şu 3.5 GB olayını araştır GTX 970'lerin. 4 GB VRAM'in 3.5 GB'i hızlı kalan 500 MB'i yavaş çalışıyor deniyordu. Böyle olunca da VRAM kullanımı 3.5'i geçince FPS düşüşü oluyordu diye hatırlıyorum. Sorun çözülmüş mü, hala var mı, aslı astarı nedir araştır. Bu sorun çözüldüyse 970 al, yoksa RX 470 öneririm.
Hocam ben RX 470 4 GB Nitro kullanıyorum. Bence 970 daha güçlü. 970 doğru tercih olur.

Merhabalar bu iki kartı da aynı fiyata buldum.
Sizce hangisi daha iyi?
Testlerine baktım ama bazı oyunlarda RX 470 öne geçiyor, bazı oyunlarda GTX 970 öne geçiyor.
Fiyat: 750 TL.
RX 470 genelde Mining işinde kullanıldı. Kartlar zaten benzer güçteler. Mining riski daha az olduğundan ve Nvidia genelde daha stabil sürücüler ile çok daha az sorun çıkardığı için GTX 970 derim.

Güç tüketimi olarak aşağı yukarı aynılar. Bi' aralar GTX 970'lerde 3.5 GB VRAM sorunu dolaşıyordu, ne durumda bilmiyorum. RX serisinde de madencilikte kullanılan kartlara denk gelme ihtimali oluyor. İkisi de alınabilir ve ikisi de alınamaz 🙂

Hangi modellerini buldunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı