Çözüldü RX 470 vs GTX 970

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Şu 3.5 GB olayını araştır GTX 970'lerin. 4 GB VRAM'in 3.5 GB'i hızlı kalan 500 MB'i yavaş çalışıyor deniyordu. Böyle olunca da VRAM kullanımı 3.5'i geçince FPS düşüşü oluyordu diye hatırlıyorum. Sorun çözülmüş mü, hala var mı, aslı astarı nedir araştır. Bu sorun çözüldüyse 970 al, yoksa RX 470 öneririm.
Güç tüketimi olarak aşağı yukarı aynılar. Bi' aralar GTX 970'lerde 3.5 GB VRAM sorunu dolaşıyordu, ne durumda bilmiyorum. RX serisinde de madencilikte kullanılan kartlara denk gelme ihtimali oluyor. İkisi de alınabilir ve ikisi de alınamaz 🙂

Hangi modellerini buldunuz?
İkisinde de MSI Gaming X modeli.

Hocam RX 570'ler 850-900 TL'ye satılıyor.
Daha ucuzları var ama ben mining'liyim diye bağırıyor resmen.
Hocam Ankara'da yaşıyorum 700TL'ye gayet temiz kartlar(RX 570) görüyorum,ama gördüğüm RX470'lerin çoğu ucuz fiyatlar ve miningden çıkma oluyor...

@328732 forumda yasaklı olan bir sitedir

Güç tüketimi olarak aşağı yukarı aynılar. Bi' aralar GTX 970'lerde 3.5 GB VRAM sorunu dolaşıyordu, ne durumda bilmiyorum. RX serisinde de madencilikte kullanılan kartlara denk gelme ihtimali oluyor. İkisi de alınabilir ve ikisi de alınamaz 🙂

Hangi modellerini buldunuz?
Yazılımsal değil donanımsal bir sorun olduğu için çözüldüğünü sanmıyorum.
Bu site yasaklandı.

Şu 3.5 GB olayını araştır GTX 970'lerin. 4 GB VRAM'in 3.5 GB'i hızlı kalan 500 MB'i yavaş çalışıyor deniyordu. Böyle olunca da VRAM kullanımı 3.5'i geçince FPS düşüşü oluyordu diye hatırlıyorum. Sorun çözülmüş mü, hala var mı, aslı astarı nedir araştır. Bu sorun çözüldüyse 970 al, yoksa RX 470 öneririm.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı