RX 480 Markaları

Ali abi peki asusun müşteri hizmetleri sıkıntılı değil mi? Olur da herhangi bir sıkıntı çıktı asustan yana o ne olucak? Üretici hatalı bir sorun olsa daha tüketicide sorun diye geri yolluyorlar bunlarada biraz açıklık getirebilir misiniz? Bende asus önermiyorum şahsen.

Cep telefonu üretimi sonrasında şirkette değişimler oldu, geçen sene teknik servisleri değişti. Sosyal'de biz de şikayetler gördük, ilettik, yeni sistemi tekrar oturttular diyebiliriz. Ama bunun haricinde genel olarak şunu görüyorum Türkiye'de aldığınız esnaf kritik; ucuz olsun diye alınan pek çok yer malesef bakkal ya da çok zengin süper bakkal olabiliyor ve hangi malı satarsa satsın, markadan nefret etmiş kullanıcılar bırakıyor geride. Bütün bunlara karşın Tayvanlı şirketleri Türkiye'de büyük pazar payı ve bunun getirisi sayesinde yıllardır süregelen bir servis desteği olduğunun altını çizmem gerekiyor.

Sapphire modelini daha önce tavsiye etmediğim gibi yine tavsiye etmeyeceğim, soğutma değil tek mesele, Sapphire ekran kartlarında PCB ve güç bileşeni kalitesinden memnun değilim. En ucuz AMD ekran kartlarını ürettikleri halde hala bazı kullanıcılar bu ucuzluk ile en kaliteli sözünü nasıl bir araya getirebiliyor anlamlandırmak zor. Geely, Tata ya da Skoda'nın da hayranı vardır anlarım, adam arabasını gözü gibi sever, bütçesi o kadardır, kaldı ki ayağını yerden kesiyordur, işini gördüğü için de memnundur ama tutup da bunlar için Audi, Mercedes yakıştırması yapana, ömrü daha uzun diyene şüpheyle bakarım. Markacılık da değil bu, malzemeden mühendisliğe bariz meseleler.

2014 yılında Skoda Yeti satın aldım ve şuan da 120.000KM'de araba gerçekten söylüyorum Volkswagen aldıktan sonra kalitesi ciddi anlamda değişmiştir. Diğer markalar ile çok fark var arada bir kullanıcı olarak söylüyorum. Diğer yorumlarınıza katılıyorum ama Skoda kötü bir marka değil bana göre ve isteyen olursa test sürüşü için Bursa'ya beklerim. :)

Kişisel fikrime göre teknoloji editörleri tarafsız olmalıdır ki insanları doğru yönlendirebilsin. Ali Bey elinizdeki kartların PCB kalitesini ve güç bileşenlerini nasıl test ediyorsunuz ? Özel aygıtlar mı var bu testler için ?
Gerçekten Sapphire'e karşı biraz fazla acımasız davranılıyor gibi.

Son düzenleme:
Sapphire modelini daha önce tavsiye etmediğim gibi yine tavsiye etmeyeceğim, soğutma değil tek mesele, Sapphire ekran kartlarında PCB ve güç bileşeni kalitesinden memnun değilim. En ucuz AMD ekran kartlarını ürettikleri halde hala bazı kullanıcılar bu ucuzluk ile en kaliteli sözünü nasıl bir araya getirebiliyor anlamlandırmak zor. Geely, Tata ya da Skoda'nın da hayranı vardır anlarım, adam arabasını gözü gibi sever, bütçesi o kadardır, kaldı ki ayağını yerden kesiyordur, işini gördüğü için de memnundur ama tutup da bunlar için Audi, Mercedes yakıştırması yapana, ömrü daha uzun diyene şüpheyle bakarım. Markacılık da değil bu, malzemeden mühendisliğe bariz meseleler.

Reviewed: ASUS, MSI and Sapphire R9 380

Üstte geçen senenin fiyat performans kartı olan R9 380'in en çok rağbet gören Asus, Msi ve Sapphire modellerinin karşılaştırması mevcut. Yapılan testler sonucunda Sapphire markasının bu modelinde diğer iki markadan sessizlik, güç tüketimi, ısınma ve performans gibi durumlarda daha iyi olduğu sonucu bariz belli oluyor. Daha önceki 200 ve öncesi mimari için bu söylediğinize hak verebilirim ama şu an resmen haksızlık ediliyor Sapphire markasına. Sapphire 300 serisi için bence olumsuz diyebileceğim şey janjanlı kart üretmemeleri diyebilirim. Şimdi 400 serisinde bunuda değiştirdiklerini görüyoruz.

Reviewed: ASUS, MSI and Sapphire R9 380

Üstte geçen senenin fiyat performans kartı olan R9 380'in en çok rağbet gören Asus, Msi ve Sapphire modellerinin karşılaştırması mevcut. Yapılan testler sonucunda Sapphire markasının bu modelinde diğer iki markadan sessizlik, güç tüketimi, ısınma ve performans gibi durumlarda daha iyi olduğu sonucu bariz belli oluyor. Daha önceki 200 ve öncesi mimari için bu söylediğinize hak verebilirim ama şu an resmen haksızlık ediliyor Sapphire markasına. Sapphire 300 serisi için bence olumsuz diyebileceğim şey janjanlı kart üretmemeleri diyebilirim. Şimdi 400 serisinde bunuda değiştirdiklerini görüyoruz.

Meraktan soruyorum Sapphire markasının yazılımsal desteği ne durumdadır?

Meraktan soruyorum Sapphire markasının yazılımsal desteği ne durumdadır?

Mesele yazılım desteği değil. Ama sordun madem söyleyeyim. Şahsi düşüncem Msi hariç şu an bütün markaların yazılımı yetersiz. Sırf yazılımı iyi diyede Msi kart alınmaz bunuda belirteyim.

Asus nvidia tarafında başarılı kartlar çıkarsa da, amd tarafında bir süredir vasatı geçemiyor. Gerek soğutma, gerek stabil çalışma konusunda başarısız. Kim ne derse desin, amd tarafında r9 serisiyle birlikte en sağlam, en performanslı kartlar sapphire tarafından üretildi. 2. olarakta msi göstermek yanlış olmaz. Fakat eski sapphire kartlarını eleştirenlerin şuan asus u eleştirmemesi gerçekten düşündürücü.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı