RX 480 mi GTX 1060 mı ?

Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum 1000-1300 TL arası bir bütçem var ekran kartı için. Şöyle bir baktığım zaman 1060 ve 480 gözüme çarpmakta o fiyat aralığında en iyi fiyat performansı verebilecek. sizlerin de görüşlerinizi almak istedim, şimdiden görüş ve önerileriniz için teşekkürler. Bu ekran kartlarından alıp kullanmış olan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Bir diğer soracağım konu ise şu; sistemi komple değiştirmeyi de düşünüyorum yapılan açıklamalar ve mühendislik örneği olan "zen" mimarideki AMD işlemciler baya bir rekabet yaratacak gibi duruyor. Rekabet=ucuzluk mantığı ile yeni işlemcilerin çıkmasını ona göre platform seçilmesini mi beklemeliyim yoksa indirimleri yakalayarak yavaş yavaş şimdiden işlemci, anakart vesaire tek tek toplamaya mı başlamalıyım tekrardan teşekkürler...

Öncelikle herkese merhabalar arkadaşlar. Ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum 1000-1300 TL arası bir bütçem var ekran kartı için. Şöyle bir baktığım zaman 1060 ve 480 gözüme çarpmakta o fiyat aralığında en iyi fiyat performansı verebilecek. sizlerin de görüşlerinizi almak istedim, şimdiden görüş ve önerileriniz için teşekkürler. Bu ekran kartlarından alıp kullanmış olan arkadaşlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
Bir diğer soracağım konu ise şu; sistemi komple değiştirmeyi de düşünüyorum yapılan açıklamalar ve mühendislik örneği olan "zen" mimarideki AMD işlemciler baya bir rekabet yaratacak gibi duruyor. Rekabet=ucuzluk mantığı ile yeni işlemcilerin çıkmasını ona göre platform seçilmesini mi beklemeliyim yoksa indirimleri yakalayarak yavaş yavaş şimdiden işlemci, anakart vesaire tek tek toplamaya mı başlamalıyım tekrardan teşekkürler...
GTX 1060 daha performanslı. Fakat RX 480 Vulkan ve DirectX 12 desteği ile ileride daha kullanışlı olacağı düşünülen bir kart. Fakat GTX 1060 daha performanslı. Siz ikisinide tercih edebilirsiniz.

Sistemi yeniden toplama düşüncenize gelirsek size kalmış birşey. Eğer beklerim diyorsanız, dediğiniz gibi ZEN işlemcileri kullanabilirsiniz. Fakat şimdi de sistem toplamanızda bir sakınca görmüyorum...

Oynadığın oyunlar Nvidia destekli oyunlarsa 1060, AMD destekli ise 480 seçmen faydalı olacaktır bildiğin üzere.
Genel olarak GTX1060 çok daha iyi çoğu oyunda, fakat RX480'in 4GB versiyonu 900-950TL arasında bulunabiliyor bu fiyata daha iyisini bulamazsın.
RX480'in 8GB versiyonu için hem stok az, hem gereksiz pahalı onu kesinlikle düşünme.
Param cebimde kalsın diyorsan Rx480 4GB alabilirsin.

İntelin yeni nesil işlemcileri %10-15 civarında performans artışı ile gelecek ve muhtemelen önceki seri ile aynı fiyat ayarında olacaklardır fakat;
Elindeki sistem hala oyun oynatabiliyorsa 2017 ilk çeyreği beklemende büyük fayda var.

Zaten kafamı en çok karıştıran olaylardan birisi de o malesef Recep Baltaş yeni nesil INTEL işlemcilerin verilerini yayınlamış fakat ben bu verilerde skylake ile aynı olduğu düşüncesine vardım. ZEN mimarisi ile rekabet oluşmasını bekleyeceğim. oyunlar konusunda ise bende bulunan 10 oyun var bunların 5 i NVDIA 5 i AMD destekli malesef işletim sistemim Windows 10 haliyle DX12 daha çok rol alacak performansta.

DX11'de GTX1060 daha yüksek performans sağlıyor. DX12 ve Vulkan'da ise RX480 daha yüksek performans sağlıyor. Teknobiyotik'ten Sapphire RX480 4GB Nitro modelini bulabilirsiniz. Yaklaşık 900TL'ye fazlasıyla uygun fiyatlıdır. Ancak 8GB modelleri ise biraz daha yüksek performanslı.
Arkadaşların da dediği gibi oynadığınız oyunlara bağlı. Nvidia-Amd oyunları olarak ayırmak yerine dx11-12 olarak ayırırsanız daha uygun olur. Zira dx11 Amd destekli oyunlarda 1060, dx12 nvidia destekli oyunlarda 480 daha yüksek performans sağlıyor. Yeni nesil işlemciler 1151 soket ile geliyor. Ve dediğiniz gibi zen işlemcileri beklemek özellikle de 2017@Q1'i beklemek daha mantıklı. Fiyatlar da rayına oturmuş gereksiz pahalılık azalmış olur :)

Eğer Freesync monitör alacaksan RX serisi almalısın. Fakat şunu da belirteyim DX12'de en iyi performansı NVIDIA veriyor. Lütfen saçma sapan konuşturmayın. Microsoft ile Nvidia DX12'yi beraber geliştirdi. Bu kadar yazılım desteğine AMD daha iyi demek batıl bir inanç, fan boyluk. FPS'e göre API verimi karşılaştırılmaz. Zira GPU çekirdekleri farklı. Fakat optimizasyona göre karşılaştırılabilir. Örneğin NVIDIA DX12'de çizilen kareleri çok daha seri bir şekilde ekrana yansıtıyor. Bu da Nvidia'nın daha DX12 ile daha optimize çalıştığının kanıtıdır.

Bence o dx 12'de performans sorunu sadece doom'da geri kalanında Gtx 1060 önde ve rx öndeyse 5 fps nvidia çoğu teknolojileri destekliyor bunun dışında OpenGL vs konusunda da başarılı ve rx 480 8g bazen sorun çıkarabiliyor gpu yetmiyor ve vram en fazla 5g kullanılıyor.

DX12'de rx480'in daha yüksek performans verdiği gerçeği fanboy'lukla alakalı değil. Yorum yapmadan önce en basitinden Youtube'a girip "gtx1060 vs rx480 dx12" yazarsanız gerçekleri anlayabilirsiniz. API destekleri konusu apayrı. Ancak nVidia ve Microsoft'un birlikte geliştirdiği teknolojiyi amd'nin "1060 vs 480" konusunda nVidia'ya karşı daha iyi kullandığı gerçeğini yabana atmak doğru bir görüş olmaz.
Saygılarımla.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı