RX 480 Overclock Yaparken 1360 MHz Üzerine Çıkamama Sorunu

ceymsjefri

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhabalar, benim MSI RX 480'im var. %74,5 asic quality değeri olan ve bir tane arkadaşımda %65 asic quality değerine sahip MSI RX 480'i var. %65 asic değeri olan kart ile arkadaşım 1400 MHz core clock hızına aşırtabiliyor ben ise ne yaptıysam 1360 MHz'den yukarı çıkamıyorum. Asic değerim %10 kadar daha yüksek olmasına karşın neden overclock onun kadar yapamıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece ekran kartı üzerinden gitmişsin diğer parçaları es geçmişsin. Anakartı, işlemciyi, PSU kalitesini, kasa hava sirkülasyonu gibi etmenleri yok sayamayız.
Kesinlikle, ama imzasından Güç kaynağına falan baktıktan sonra bunları yazma gereği duydum. Bileşenlerine baktım, ve bana göre tek sorun OC potansiyeli ile alakalı geldi. :)

Kesinlikle, ama imzasından Güç kaynağına falan baktıktan sonra bunları yazma gereği duydum. Bileşenlerine baktım, ve bana göre tek sorun OC potansiyeli ile alakalı geldi. :)

Geçen sene önce 980Ti Classified aldım %82 ASIC değerine bir süre kullanıp iyi paraya sattım yerine aldığımda daha düşük model 980Ti SC ACX'ti. SC ACX %74 ASIC olmasına rağmen anlamadığım şekilde diğerinden daha iyi overclock ettim onuda komple sistemle beraber sattım. O günden beri ne ASIC değerini nede aynı GPU'nun daha pahalı model kartlarını artık önemsemiyorum hiç.

Geçen sene önce 980Ti Classified aldım %82 ASIC değerine bir süre kullanıp iyi paraya sattım yerine aldığımda daha düşük model 980Ti SC ACX'ti. SC ACX %74 ASIC olmasına rağmen anlamadığım şekilde diğerinden daha iyi overclock ettim onuda komple sistemle beraber sattım. O günden beri ne ASIC değerini nede aynı GPU'nun daha pahalı model kartlarını artık önemsemiyorum hiç.
Sizinki de gerçekten değişik bir durum olmuş. :) Ama işte biraz şans işi bu OC tamamen. İ5 4690K İşlemcim var mesela. 1.2 GHZ de 4.5 ile kullanıyorum sorunsuz, Geçen gün 4.6 çekmek istedim. 45 dakka test edeyim dedim, 40 dakika sorunsuz çalıştı, son 5 dakika bilgisayar hata verdi. :)

Sizinki de gerçekten değişik bir durum olmuş. :) Ama işte biraz şans işi bu OC tamamen. İ5 4690K İşlemcim var mesela. 1.2 GHZ de 4.5 ile kullanıyorum sorunsuz, Geçen gün 4.6 çekmek istedim. 45 dakka test edeyim dedim, 40 dakika sorunsuz çalıştı, son 5 dakika bilgisayar hata verdi. :)

Bende tüm benchmark programları mevcut işlemciyi overclock edip bütün testlerden geçirdiğim halde batman arkham knight gibi optimizasyon özürlü oyunda çakıldığını gördüğüm oldu. Optimizasyon özürlü oyunlar en bilindik benchmark testlerinden daha garanti sonuç veriyor. :D

Bende tüm benchmark programları mevcut işlemciyi overclock edip bütün testlerden geçirdiğim halde batman arkham knight gibi optimizasyon özürlü oyunda çakıldığını gördüğüm oldu. Optimizasyon özürlü oyunlar en bilindik benchmark testlerinden daha garanti sonuç veriyor. :D
Konuyu çok dağıttık ama artık kusura bakmasın konuyu açan kişi. :D

Optimizasyon özürlü oyunlar zaten OC yapmasanda bir şey değişmiyor hocam orasıda ayrı da :D Dediğin yolda çok mantıklı gelmedi değil. :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı