RX 480 sistem toplama

gazozturk

Megapat
Daha fazla  
Yaklasik 2 haftadir asiri bir sekilde arastirip konu aciyorum ve sadece oyun odakli bir sistem toplamayi dusunuyorum. Ve Ryzen 5 oyun performansi haricinde gayet yeterli olsa da su anda piyasadaki cogu oyunun cok cekirdek performansi kullanmamasi dolayisi ile Ryzen 5 yerine i5 almaya karar verdim. Normalde 8 GB RAM almayi ve i5 7600 almayi dusunuyordum ama Technopat son yaptigi videoda RX 480'li sistemde Battlefield 1 oynarken RAM kullanimi 8 GB oluyordu. Ondan dolayi 16 yapmaya karar verdim durum boyle olunca da maddi anlamda sikinti olacagindan dolayi islemciden biraz kismak zorunda kaldim ki baktigim videolara gore oyun performansi anlaminda i5 7600 ile i5 7500 arasinda en fazla 1 FPS oynuyor. Zaten elimde kasa, guc kaynagi ve harddisk vardi.

Su anda almayi dusundugum sistem ise su sekilde:
  • Asus 8GB RX 480 ekran karti
  • MSI H270 Tomahawk anakart
  • 16 GB 1400 MHz Corsair RAM
  • i5 7500 islemci
Sizce RAM konusunda dogru bir karar vermis miyim ve sizin bu anlattiklarim hakkindaki dusunceleriniz neler ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne derseniz diyin ama Ryzen daha mantıklıdır.

BF 1'de Intel CPU kullanımı %90'lara kadar çıkarken Ryzen 5 %50-60'larda takılıyor.

Ayrıca her güncelleme ile optimizasyon ayarlanıyor. Arada 10 FPS fark varsa yakında kapanacak.

Anakart B250 serisi seçilip, işlemci bir tık yükseltilebilir. Şuan ki oyunlarda tek çekirdek performansından dolayı önde olabilir fakat o kadar fazla bir fark yok. Bu yüzden geleceğe yönelik düşündüğümüz de Ryzen işlemcilerin daha da önde olacağı kanısındayım. Benim düşünceme göre Ryzen 1600 veya bütçeye göre diğer modellerinden birinin tercihi daha doğru olacaktır.

Hocam ne derseniz diyin ama Ryzen daha mantıklıdır.

BF 1'de Intel CPU kullanımı %90'lara kadar çıkarken Ryzen 5 %50-60'larda takılıyor.

Ayrıca her güncelleme ile optimizasyon ayarlanıyor. Arada 10 FPS fark varsa yakında kapanacak.

@Neko Hocammm yapmayın, üzdünüz. Intel i5 7600 alacağım demiştim size. Ve kafam karıştı demiştim. Şimdi çok daha karıştırdınız be hocam.

@Neko Hocammm yapmayın, üzdünüz. Intel i5 7600 alacağım demiştim size. Ve kafam karıştı demiştim. Şimdi çok daha karıştırdınız be hocam.

Hocam şöyle açıklayayım. İ5 7600 güçlü bir işlemci evet. Oyunlarda daha fazla performans veriyor.

Ama Ryzen de onu yakalayacak gibi gözüküyor.

Eğer şimdi bir sistem dizseydiniz Ryzen önerirdim. Yine de FPS farkı yok.

Ama İ5 7600 aldınız diye üzülecek haliniz yok herhalde.

Oyun amaçlı dizdiyseniz o an İ5 7600 en doğru tercih. Doğru bir karar vermişsiniz.

Hocam şöyle açıklayayım. İ5 7600 güçlü bir işlemci evet. Oyunlarda daha fazla performans veriyor.

Ama Ryzen de onu yakalayacak gibi gözüküyor.

Eğer şimdi bir sistem dizseydiniz Ryzen önerirdim. Yine de FPS farkı yok.

Ama İ5 7600 aldınız diye üzülecek haliniz yok herhalde.

Oyun amaçlı dizdiyseniz o an İ5 7600 en doğru tercih. Doğru bir karar vermişsiniz.

Tabii ki de hocam. Şimdi ki aklım olsa Ryzen dizerdim. Fakat Intel'de bir yükselme yapar bence ya. O kadar düşeceğini sanmıyorum bence Intel'in. Sonuçta yılların Intel'i. :) :) :)

Tabii ki de hocam. Şimdi ki aklım olsa Ryzen dizerdim. Fakat Intel'de bir yükselme yapar bence ya. O kadar düşeceğini sanmıyorum bence Intel'in. Sonuçta yılların Intel'i. :) :) :)

Sonuçta Ryzen 5'in Rakibi İntel 5 hocam rahat olun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı