RX 480 vs GTX 1060

Kardeşim ben zaten yazımda SONRADAN BÜTÇEMİZ DÜZELİNCE dedim ve şu an illa ki gysnc almana gerek yok. Yıl olmuş 2016, oyun oynamak ''Anne bilgisayarı açabilir miyim?'' le olmuyor. Artık güzel performans istiyorsan paraya kıyacaksın. Çok değil daha 2 yıl önce 20 gb lık oyunlar bir tane bilemdein iki taneydi ve biz bunlara ağzımız açık bakıyorduk. Artık eskideki gibi bit oyun kalmadı. Adamlar oturuyor bir oyun için 1.5 sene çalışıyor. Artık her oyun 40 gb. Alıştık. E mübarek seneler önceki ekran kartıyla bu oyunları açmak imkansız. Doğru orantı kur ya oyun gelişiyorsa teknoloji artıyorsa paraya da kıyacaksın. Artık ucuz işçilik yok devir değişiyor. Adamlar hakkını misliyle istiyor. Sen de iyi performans için gerekirse vereceksin 3000tl yi monitöre. Teknoloji değişiyor dediğim gibi ama sana git en yenisini al da demiyorum. Zaten arap oğlu olmadığın sürece teknolojiye bire bir ayak uydurmak imkansız. Ayrıca ben zaten bunu profesyonel olarak oyun oynayanlara dedim. Ama iyi performans istiyorsan vereceksin kardeşim. En başta ben bunu zaten 18 yaş altına hitap etmedim. Aile parası elbette yetmez böyle şeylere. Bunu evini arabasını almış hayatını oturtmuş artık oyunlara yatırım yapacaklara söylüyorum. Zaten bunları geç bizim millet daha ''Bu oyun hala torrente gelmedi mi ya'' da. Anlatabiliyor muyum. Adamlar bırak sistem toplamayı zaten yaşı küçük olduğundan orjinal oyun kavramı gelişmemiş. Ben hala torrent online oynanabiliyor mu başlıkları görebiliyorum ve artık bundan iğrenmeye başladım. Adamlar artık story modelu oyunları kıramamaya başladı. Bknz. Fc Primal, Total War Warhammer vs.

Evvela kendime has durumumu özetlersem. 4000+ monitör, klavye, mause parası benim gibi strateji oyunu oynayan ve arada FPS atan birisi için fazlasıyla yeterli. 1999'dan beri strateji oynadığımı hesaba katınca sürecin ne getirip, ne gerektireceğini anlamak için 17 sene fazlasıyla yetiyor. Son 5-6 sene etrafa biraz bakmadım, umursamadım. Ama para verip sistem kuracağım için özellikle 2 haftadır günün en az 10 saatini bilgi edinmeye harcıyorum. 3 aydır da niyetliydim zaten.

30 yaşındayım, ailem var, para kolay kazanılmıyor. Yeterince açık sanırım. Öyle "her şeyimi oturtayım da artık oyuna para yatırayım" gibi bir şey de günümüzde söz konusu değil. Hala evlenmediysen bilemezsin. Hele bir de çoluk çocuk varsa zaten hayatın merkezinde olmuyorsun. Sonradan bütçemiz düzelince diye bir şey yok. Para her zaman kıymetlidir. Alın teriyle kazanıyoruz.

Bunları şundan anlattım:Lafa "AMDcileri hiç anlamıyorum." diye başlayıp GTX1060 ve Nvidia'nın iyi olduğunu anlatıp da sonra "Bunu evini arabasını almış hayatını oturtmuş artık oyunlara yatırım yapacaklara söylüyorum." durumuna getirip hala aynı şeyleri tekrarlamandan.

Son 5 senedir oynadığım her oyunun orjinalini alıp oynayan birisi olarak, ekran kartı konusunda her yeni model çıktığında aynı saçmalıkların döndüğünü esefle görüyorum. 2000-3000 TL lik sistem kuran adamlar hayatında hiç almayacağı üst modeller konusunda uzmanvari bir şekilde konuşuyor. Konu başlığı altında durumu özetledik yine ateşlendi. Bu kısım hakkında laf dolandırmanın lüzumu yok artık. Bazen 100 TL de fazla olsa veremez insanlar. Veremeyip RX480 aldı diye sistem çöplük mü? Kaldı ki bu kartları alan seviye bellidir. Paraya kıyacak adam GTX 1060 almaz.

Asıl konuşmamız gereken bu ekran kartlarıyla çalışacak olan en ideal diğer bileşenleri bulmak, paylaşmak. GTX 1070 ile sistem kurup 400 liralık monitörde çalıştırmaya kalkanlar var. Sizin AMD Nvidia kavganızdan bilgi kirliliği oluşuyor. Her sitede, forumda, yorum köşesinde aynı şey.

Son olarak; gelecekte ne hale geleceğine dair tahmin yapmadım, tespit yaptım. Ekonomik şartların ne olacağı belli olmaz. Dolar Sterling seviyesine çıkınca GTX 1060 la kalırsınız ortada. RX 480 veya GTX 1060 alacak adamlar zaten orta seviye ve üstü zorlayan oyunculardır. O yüzden sistemin performans seviyesinden çok daha önemli olan, devamlılığıdır. Saygılar.

@@L1H4N sağolun. Benimle aynı düşüncede olan kişileri görmek beni mutlu ediyor :) %5-10 az kalmadı mı? O zaman bu Nvidia isteği neden ? İnsanlar etrafında olan kişilerin Nvidia kullanıp memnun olmasından ve AMD'nin eskiden yaşadığı sıkıntılardan dolayı AMD'den uzak duruyor. Biraz daha yeni AMD yi araştırsa insanlar çok değiştiğini anlayacak.
(Nickinin başında @ olması yüzünden etiketleyemedim bir türlü :) )
AMD değişmedi. Rx 480'in ilk üretimde yine problem oldu pci express üzerinden fazla güç çektiği için düşük anakartlarda sorunlara yol açtı. Daha sonra güncelleme ile düzeltildi ama bu defada performansında ufak bir düşüş oldu. Araştırıp görebilirsin. Olaya Türkiye olarak bakma o ilk ürerim sorunlu Rx 480'ler Türkiye'ye gelmedi diye biliyorum. Ama dünyada AMD nin kötü bir ünü var ve devam ediyor.

Şimdi biri çıkıp fanboy diyecek bana. İlk olarak bu kelime çok komik. Nvidia seven kızlarda fangirlmü oluyor. :D Ben bir Nvidia severim neden mi? İyi ürünleri olduğu için. AMD her zaman çok az daha fazla performansı biraz daha ucuza sattı bu bir gerçek. Ama hiçbir ürünü Nvidia kadar üzerinde çalışılmış değil. Sadece performansa bakanlar Nvidia'yı sevmez. Amd'nin yaptığı dengesiz kartlar yapmak. Fazla ısınan fazla güç tüketen. Farkında değillerki Nvidia'ya verilen ufak farklar uzun vadede hem faturaya hemde uzun kullanıma fayda sağlayacak ve daha karlı olacak. Yeni kartlar piyasaya çıktığında herşey daha net belli olacaktır. Yine benzer başlıklarda görüşmek üzere. :D

Evvela kendime has durumumu özetlersem. 4000+ monitör, klavye, mause parası benim gibi strateji oyunu oynayan ve arada FPS atan birisi için fazlasıyla yeterli. 1999'dan beri strateji oynadığımı hesaba katınca sürecin ne getirip, ne gerektireceğini anlamak için 17 sene fazlasıyla yetiyor. Son 5-6 sene etrafa biraz bakmadım, umursamadım. Ama para verip sistem kuracağım için özellikle 2 haftadır günün en az 10 saatini bilgi edinmeye harcıyorum. 3 aydır da niyetliydim zaten.

30 yaşındayım, ailem var, para kolay kazanılmıyor. Yeterince açık sanırım. Öyle "her şeyimi oturtayım da artık oyuna para yatırayım" gibi bir şey de günümüzde söz konusu değil. Hala evlenmediysen bilemezsin. Hele bir de çoluk çocuk varsa zaten hayatın merkezinde olmuyorsun. Sonradan bütçemiz düzelince diye bir şey yok. Para her zaman kıymetlidir. Alın teriyle kazanıyoruz.

Bunları şundan anlattım:Lafa "AMDcileri hiç anlamıyorum." diye başlayıp GTX1060 ve Nvidia'nın iyi olduğunu anlatıp da sonra "Bunu evini arabasını almış hayatını oturtmuş artık oyunlara yatırım yapacaklara söylüyorum." durumuna getirip hala aynı şeyleri tekrarlamandan.

Son 5 senedir oynadığım her oyunun orjinalini alıp oynayan birisi olarak, ekran kartı konusunda her yeni model çıktığında aynı saçmalıkların döndüğünü esefle görüyorum. 2000-3000 TL lik sistem kuran adamlar hayatında hiç almayacağı üst modeller konusunda uzmanvari bir şekilde konuşuyor. Konu başlığı altında durumu özetledik yine ateşlendi. Bu kısım hakkında laf dolandırmanın lüzumu yok artık. Bazen 100 TL de fazla olsa veremez insanlar. Veremeyip RX480 aldı diye sistem çöplük mü? Kaldı ki bu kartları alan seviye bellidir. Paraya kıyacak adam GTX 1060 almaz.

Asıl konuşmamız gereken bu ekran kartlarıyla çalışacak olan en ideal diğer bileşenleri bulmak, paylaşmak. GTX 1070 ile sistem kurup 400 liralık monitörde çalıştırmaya kalkanlar var. Sizin AMD Nvidia kavganızdan bilgi kirliliği oluşuyor. Her sitede, forumda, yorum köşesinde aynı şey.

Son olarak; gelecekte ne hale geleceğine dair tahmin yapmadım, tespit yaptım. Ekonomik şartların ne olacağı belli olmaz. Dolar Sterling seviyesine çıkınca GTX 1060 la kalırsınız ortada. RX 480 veya GTX 1060 alacak adamlar zaten orta seviye ve üstü zorlayan oyunculardır. O yüzden sistemin performans seviyesinden çok daha önemli olan, devamlılığıdır. Saygılar.

Kardeşim lafı daha fazla uzatmanın gereği yok. 1.si Gtx 1060 la rx 480 en fazla 50tl fark olacak. 2.si ben ev araba olayını bir monitöre 3000tl vereceklere dedim. Yoksa zaten her şeyden tam verim almak için enlde avuçta be var ne yok satıp her şeyin en iyisini almalıyız. Ki şöyle bir olayda var 3bintlyi geçtim, teknolojinin geliştiğini söylüyorum. Sen şu anda 4k pahalı gereksiz gözüyke bakarken adamlar 8k tv yi çıkarmışlar. Evet yanlış duymadın 4k sana bana çok öte gelirken adamlar 8k yı çıkartmışlar. Evet fiyatına gelecek olursak -ben zaten yazımda arap çocuğu kadar zenginlikten bahsetmiştim az sonra söyleyecrğim fiyat için- 188bin dolar. Evet 188bin dolar kabaca 600bin tl kiminin evi kiminin hayali. Bu gibi şeylere kimsenin gücü yetmez. Ben zaten birkaç sene sonra git 30binlik sistem topla demedim.

Kardeşim lafı daha fazla uzatmanın gereği yok. 1.si Gtx 1060 la rx 480 en fazla 50tl fark olacak. 2.si ben ev araba olayını bir monitöre 3000tl vereceklere dedim. Yoksa zaten her şeyden tam verim almak için enlde avuçta be var ne yok satıp her şeyin en iyisini almalıyız. Ki şöyle bir olayda var 3bintlyi geçtim, teknolojinin geliştiğini söylüyorum. Sen şu anda 4k pahalı gereksiz gözüyke bakarken adamlar 8k tv yi çıkarmışlar. Evet yanlış duymadın 4k sana bana çok öte gelirken adamlar 8k yı çıkartmışlar. Evet fiyatına gelecek olursak -ben zaten yazımda arap çocuğu kadar zenginlikten bahsetmiştim az sonra söyleyecrğim fiyat için- 188bin dolar. Evet 188bin dolar kabaca 600bin tl kiminin evi kiminin hayali. Bu gibi şeylere kimsenin gücü yetmez. Ben zaten birkaç sene sonra git 30binlik sistem topla demedim.

Tamam ben de boşuna tartışmayın diyorum. 2-3-5 sene sonra ekran kartına takviye yapmak isteyenler:

1- RX480 alanlar: CF destekli sistem kurarsanız, yanına bir RX480 daha alıyorsunuz ve bir süre daha idare ediyorsunuz.

2- GTX 1060 alanlar: SLI desteği olmadığı için yeni bir ekran kartı alıyorsunuz. Alacağınız ekran kartından güzel verim alabilmeniz için monitör de değişmeniz lazım. Hem yeni ekran kartı hem de monitör alıp rahatlıyorsunuz.

Herkes hesabını buna göre yapar.

Zaten fiyatı yakın olanın performansı da yakın olacaktır.

Hayır 2x RX 480 GTX 1080'in yanından bile geçemiyor hatta bir çok oyunda GTX 1070 bile 2x RX 480 i geçiyor...

Ne zaman alıp test ettiniz? Daha custom modeller bile çıkmadı. Tam tersini iddia eden de var. Şirketin kendisi ise 2 x RX480'in GTX1080'i geçeceğini özellikle belirtti.

Akıllı olan bekler, ölçüp tartıp alır. Dedikodularla, fanboyların kapışmasıyla karar verilmez.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı