RX 550 GPU kullanımı oyunda aşırı dalgalanıyor

DÜNDAR_ALEMDAR

Decapat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16 GB 1600 MHZ
SSD veya HDD modeli
256 GB SSD, 256 GB SSD
Ekran kartı
RX 550 4 GB
Anakart
OEM(markası yok)
İşlemci
İ5 3470
Merhaba RX 550 4 GB ekran kartım Apex lobisinde bile aşırı kullanım düşüşü var. 100'deyken bir anda 0 oluyor ve frekansı 1183 MHz'den 214 MHz'e birden düşüyor, bunun çözümü ve sebebi nedir? 4 aydır bu sorunu çözmeye çalışıyorum :/

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    13,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende önceden 8 GB RAM vardı bir tane daha 8 GB RAM vardı taktım darboğaz azalsın diye fakat değişmedi.

Her şey RAM kullanımı değil ki bak 95-100 diyorsun bu durumda ekran kartın işlemcini bekliyor.

Ama RX 550 ve i5 3470 birbirini besleyek güçte i5 3470 GTX 1650S ile Apex oynatabiliyorsa bende hayli hayli oynatması lazım değil mi?

Evet, tamam güzeller ama aynı sorunu yaşıyor musun yazmamışsın.

Bu oyunlarda sorun yaşıyorum.

RAM takarak darboğazı azaltamazsın ki. Sana bu bilgiyi kim verdi?

Forumlarda görmüştüm RAM takviyesi ile sistem rahatlatır darboğazı azaltırsın diyenleri görmüştüm.

Diyenlerin RAM ne işe yarar onu bildiğinden şüpheliyim.
Dostum yanılıyorsun attığın videoda işlemci kullanımı %100 ekran kartı kullanımı %50 arada büyük bir uçurum var. Senin sisteminde durum ucu ucuna sayılır. Bu nedenden ekran kartın işlemcini bekliyor. İlla kanıtla dersen MSI Afterburner kullanarak ya da AMD Radeon Software kullanarak MHz kıs. Göreceksin ki %100 kullanılacak. Kanıtlamak için AnyDesk'ten beraber de yapabiliriz . Normalde işlemci ekran kartını bekler ve darboğaz söz konusu olamaz ama birbirine yakın iki parça istikrarsızlığa daha yatkın olabilir.

Evet hatta bunu yapmalıyız çabucak AMD Radeon Software kullanarak ekran kartı %100'de kalana kadar MHz kıs. Fazla abartma! -%30'a kadar dene.

O zaman ne kadar MHz kısmalıyım yardım eder misiniz

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı 2.PNG
    209,4 KB · Görüntüleme: 23
Tabii ki hocam.

Kaçar kaçar kısmam gerek?

En fazla 30 olacak şekilde kademe kademe kısabilirsin. Dalgalanmadığını göreceksin. Fakat bu asla FPS'in drop yemediğin anlardakinden fazla olacak anlamına gelmiyor. Sadece GPU'nun oynayıp oynamayacağını test etmiş olacağız.

Eğer sen de 1650 Süper kullanırsan sen de işlemcin %100 kullanırken Ekran kartın 50-60'larda dolaştığını görebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…