RX 5500 XT BIOS'u nasıl güncellenir?

Gökhan Şenak

Kilopat
Katılım
20 Nisan 2015
Mesajlar
750
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, elimde MSI Mech OC RX 5500XT 4 GB ürünü var. Kartı ikinci el olarak satın aldım, kart 2 aylık tertemiz kart.
Kart elime ulaştığında sisteme hemen takıp sıcaklık testlerini oyun performansına vs baktım.

Karşılaştığım durum şu; kartın fan değerleri masaüstünde bile boşta durur iken %40-50 arası çalışıyor. Oyunlarda aşırı bir ısınma yapmadığı halde örneğin 60-65 derece arası fan değerleri bir anda %80'lere çıkıyor ve kasa uçacak duruma geliyor.

Ben de MSI Türkiye teknik servis ile görüştüm. Bize kartınızı gönderin, bir BIOS atalım veya isteseniz mail yolu ile size BIOS'u gönderelim dediler. Ben de rica ettim bana mail yolu ile gönderir misiniz diye, gönderdiler ama nasıl kurulacağı hakkında en ufak bir fikrim yok.

AMDVbFlash programını kurdum, bana verilen dosyayı seçtim, program dedim ve yeniden başlattım ama BIOS sürümüm hala eskisi gibi aynı duruyordu.
Nerede yanlış yapıyorum acaba, yardımcı olur musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana bir forumda biri, RX 5500 XT için herhangi bir BIOS güncellemesi yapılmadığını söylediler.
Takıyorsun ve oynuyorsun.
Teknik servis ile görüştüğüm de size son bios versiyonunu gönderiyoruz dediler. Takıp oynamayı bende biliyorum da hocam yanımda F16 uçarken nasıl oyun oynarım bilemedim açıkçası.
 
Teknik servis ile görüştüğüm de size son BIOS versiyonunu gönderiyoruz dediler. Takıp oynamayı bende biliyorum da hocam yanımda F16 uçarken nasıl oyun oynarım bilemedim açıkçası.

En son bu varmış; Taa 2019'da çıkan bir sürüm.

1618324834098.png
 
Merhabalar. Öncelikle VBIOS güncelleme ve yükleme işlemleri biraz tehlikeli olduğu için oldukça dikkatli ve bilinçli bir şekilde yapılması lazım. Anladığım kadarıyla fan ayarından şikayetçisiniz. Radeon programı ya da MSI Afterburner programı ile fan ayarlamayı deneyebilirsiniz. Daha düşük fan profili oluşturabilirsiniz. Ayrıca VBIOS güncelleme ile ilgili şu konuya da bakabilirsiniz.

 
Biraz google araması ile:

 

Geri
Yukarı