RX 5500 XT Rastgele siyah ekran ve diğer sorunlar

Makaleler
42
Yaklaşık 2-3 haftadır rastgele siyah ekran hataları almaya başladım. Sürücüden diye düşünüyordum fakat 20.4.2, 20.8.3 ve 4 ay boyunca sorunsuz kullandığım sürücülerde de bu anlık siyah ekranlar gelmeye başladı. Ama bu çok sık veya sadece oyundayken olmuyor. Masaüstü, Chrome, oyun tamamen rastgele, bazen 3-4 saat siyah ekran olmadığı da oluyor. Dün sabah bilgisayarı ilk açtığımda tüm ekran karıncalıydı aynı böyle görünüyordu;

8110a44b5da9dada21f7df5ff85d1c16.jpg

Bu karıncalanma tam bilgisayarın açılış ekranında oldu. 2-3 saniye sonra kendiliğinden düzeldi ve ilk girdiğim oyunda 5-10 saniye sonra sistem kendisini yeniden başlattı. Şu olay yıllardır başıma ilk kez geldi belki hayatımda ilk kez böyle bir sorun gördüm. Bunu bizzat AMD'ye sorduğumda beni teknik bir sorun olabileceği şüphesiyle Sapphire firmasına yönlendirdiler. Durumu onlara da açıkladım ve bir dönüş bekliyorum. Aklımda 2 parça var sorun çıkarabilecek. Dün sabahtan beri de aynı hatayı almadım sistemi zorlamama rağmen.

Şüpheliler;

1. 3,5 yıllık Dark Force 600W PSU
2. 5 aylık Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB

Son düzenleme:
@Jarex güçlü dediğim RTX 3060 seviyesi bir kart olur. Onun hakkında da son söylenenler 2080 performansı verip 2060 ücreti ve güç tüketiminde olacağıydı. Alacağım en yüksek kart bu olur.

Verdikleri cevaba bak. Hayır iyi güzel de bilgisayar kullananların %90'ı bu adımların tamamını beceremez kendi başına. Format atmak, CMOS temizlemek, güç limitini ayarlamak vb.

Eki Görüntüle 666395

3.5 yıllık Dark Force tier Z 12V multi rail 200W+200W cevabından çok daha iyi bir cevap.

3.5 yıllık Dark Force tier Z 12V multi rail 200W+200W cevabından çok daha iyi bir cevap.

Tamam 15 kere daha aynı şeyi tekrarlamanın bir getirisi yok, güç kaynağı zaten yenileceğim parçaların ilk sırasında. Bu sabah da aynısını aldım hatta fotoğrafını da çektim. O zaman diyoruz ki bilgisayar ilk açılırken 5-10 saniye karıncalı ekranı ekran güç kaynağı verir %100. Bu 5-10 saniyelik süreden sonra da güç kaynağına bir kuvvet gelip düzeltiyor kendisini?

image0.jpg

Tamam 15 kere daha aynı şeyi tekrarlamanın bir getirisi yok, güç kaynağı zaten yenileceğim parçaların ilk sırasında. Bu sabah da aynısını aldım hatta fotoğrafını da çektim. O zaman diyoruz ki bilgisayar ilk açılırken 5-10 saniye karıncalı ekranı ekran güç kaynağı verir %100. bu 5-10 saniyelik süreden sonra da güç kaynağına bir kuvvet gelip düzeltiyor kendisini?

Eki Görüntüle 666516

Karıncalı ekran farklı sorun 3. defa söylüyorum elektronik gürültü denir buna genellikle kablodan olur.

600W ama 12v kanalı üzerinden 400w veren bir PSU daha şüpheli geliyor detaylandırmak gerekiyorsa.
Sadece öyle de değil hocam çift ray üstünden toplam 400 veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam bu çift raylılarda bir ray sadece CPU'ya gidiyordu.
Hocam AMD kartlar anlık olarak çok fazla güç çekebiliyor. Mesela 5700XT sözde 225W ama stres testinde anlık olarak 300W civarına kadar çıkabiliyor.
Özel tasarımlar da ona etki ediyor. Bende Thicc III var çift 8 pin istiyor, testte anlık 340 gördüm, o sırada da 1950 MHz'den 2050'ye çıkmıştı. 8+6 olan 5700XT'ler için 600 iyi kalite veya 650, 8+8 olanlar içinse 700 iyi kalite veya 750 şart.

Karıncalı ekran farklı sorun 3. defa söylüyorum elektronik gürültü denir buna genellikle kablodan olur.

Bu 2 kere oldu ve ikisi de günün ilk başlangıcında. Sonra hiç dokunmadan düzeltiyor kendisini. Kablo da 4-5 aylık ürün kalitesi de iyi sayılır.

18d1e5a8-f5c0-48ab-819f-4d0a4cb352bc.jpg

Sadece öyle de değil hocam çift ray üstünden toplam 400 veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam bu çift raylılarda bir ray sadece CPU'ya gidiyordu.

Özel tasarımlar da ona etki ediyor. Bende thicc III var çift 8 pin istiyor, testte anlık 340 gördüm, o sırada da 1950 MHz'den 2050'ye çıkmıştı. 8+6 olan 5700XT'ler için 600 iyi kalite veya 650, 8+8 olanlar içinse 700 iyi kalite veya 750 şart.

Umarım ekran kartı da bozulmamıştır 12V kanalına 200W+200W çok eski PSU ile uzun süre zorlandığı için.
Bu 2 kere oldu ve ikisi de günün ilk başlangıcında. Sonra hiç dokunmadan düzeltiyor kendisini. Kablo da 4-5 aylık ürün kalitesi de iyi sayılır.

Eki Görüntüle 666525

Murat Gamsız videosunu 5. dakikadan sonra izler misin? HP kabloyu pek önermiyor. Ayrıca o kablolarda bir anda bozulabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı