Çözüldü RX 5500 XT sıcaklık sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ucamayansahin

Decapat
Daha fazla  
Merhaba direk konuya geçeyim.
Sapphire Pulse OC RX 5500 XT 8 GB ekran kartım var ve PC'yi Teknobiyotik'den aldık testlerine baktığımda 71 dereceye çıkıyor en fazla GTA V'de ama benimki 78 derece oluyor.
Derece:

Ayarlar:

Arkadaşlar acaba hava çok sıcak diye mi böyle oluyor İstanbul'da yaşıyorum.

Çözüm
1. Yaz ayındayız ortalama sıcaklık 24-35 olduğunu var sayarsak 90'a kadar yolu var
2. Güçlü kartların sınıfında olduğunu var sayarsak ve sessiz modda olduğundan gayet doğal o ısı değerleri.
İçinizde bir endişe olmasın gayet normal ısı değerleri ^^ güle güle kullan.
Tavsiyem arkadan MSI Afterburner acıp sıcaklık tam olarak 58 derece olacak şekilde grafikleri ayarlarsan ekran kartının ömrü fena uzar bende ögle yapıyorum kışa gelince ise ben her şeyi sona cekip oynuyorum cayır cayır

Yok ya havalar çok sıcak zaten o yüden böyle ama kartın soğutması her yerde çok iyi deniliyor açıkcası hala biraz anormal geliyor.

Bilmem ama bende RX 5500 XT kullanıyorum cünkü ev 35 derece kasa zaten MSI yani? Cok efsane sogutuyor 60 gecmiyor bende.

Bu kasaya direk sıvı sogutma tak üste sonra kasa direk serinler sıcak hava dışarıya gider
Zaten fizik kanunu soguk hava her zaman aşağı cöker sıcak ise yukarı cıkar yanı anladın mı?

Bu kasaya direk sıvı sogutma tak üste sonra kasa direk serinler sıcak hava dışarıya gider
zaten fizik kanunu soguk hava her zaman aşağı cöker sıcak ise yukarı cıkar yanı anladın mı?

Sıvı soğutma bu sisteme gerek yok zaten sıvı soğutma işlemciyi soğutmuyor mu?

İşte diyorum ki işlemci ile ekran kartı aynı herde ısınmasın işlemci sıcaklıgı direk giderse sistem daha stabil calışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…