RX 5500 XT sistemde ETS 2 anlık FPS düşüşü

Huseyinatik

Hectopat
Arkadaşlar ETS 2 de yüksek ayarlarda oynuyorum sistemim daha 2 aylık fakat 5 dakikada bir falan saliselik drop giriyor videodaki gibi bir de drop girdiği anda GPU kullanımının düştüğünü fark ediyorum sizce sorun nedir? Bir de bu sistem Fortnite destansı ayarlarda çok kasıyor bu normal midir? Çok can sıkıcı bir durum bu saliselikte olsa. Umarım yardımcı olursunuz.
B450M S2H V2 anakart.
AMD Ryzen 5 3500X işlemci.
XFX RX 5500 XT 8 GB ekran kartı.
XPG 8 GB 3200 MHz RAM.
Kingston A2000 500 GB M.2 SSD.
Zalman gigamax 550W PSU.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Moderatör bey başlığı değiştirmeseydiniz iyiydi. FPS düşüşü olmuyor ki.

Son düzenleme:
Stuttering olduğu sırada oyun kayıt aldığını söylüyor.Oyunun kurulu olduğu diskin kullanımının çok yüksek olması böyle problemler yaratabiliyor.
Başka herhangi bir oyunda aynı problemi yaşıyor musun?
Fortnite'da kastığını söylemişsin aynen bu videodaki gibi takılmalar mı oluyor yoksa FPS'mi düşük ?

Stuttering olduğu sırada oyun kayıt aldığını söylüyor.Oyunun kurulu olduğu diskin kullanımının çok yüksek olması böyle problemler yaratabiliyor.
Başka herhangi bir oyunda aynı problemi yaşıyor musun?
Yok hocam kayıt olmadanda oluyor bu. Ayrıca diski yeni aldım herkes çok önermişti Kingston a2000 ve daha 200 gb dolu daha.
Bir adet daha RAM sorunuzu çözer gibi duruyor.
Hocam herkes bunu diyor ama anlamıyorum oyun zaten max 5 gb ram yiyor bir 8 daha olsa gene 5 gb yiyecek

RAM yükseltmek herhangi birşeyi değiştirmeyecektir.
Kullanım derken doluluk oranından bahsetmiyorum anlık olarak yük olarak söylüyorum görev yöneticisinde diskin % kaç kullanıldığını yazıyor.Ani bir artış oyunlarda böyle takılmalara sebep olabiliyor problem diskle ilgili olmayabilir benim bilgisayarımda SATA kontrolcülerinin hatası yüzünden yaşıyordum benzer bir problemi.

RAM yükseltmek herhangi birşeyi değiştirmeyecektir.
Kullanım derken doluluk oranından bahsetmiyorum anlık olarak yük olarak söylüyorum görev yöneticisinde diskin % kaç kullanıldığını yazıyor.Ani bir artış oyunlarda böyle takılmalara sebep olabiliyor problem diskle ilgili olmayabilir benim bilgisayarımda SATA kontrolcülerinin hatası yüzünden yaşıyordum benzer bir problemi.
Anladım hocam kontrol edeceğim teşekkür ederim.

Ben herhangi bir takılma göremedim. Saliselik drop ise HDD kaynaklı olabilir ona dikkat etmek lazım.

Hocam herkes bunu diyor ama anlamıyorum oyun zaten max 5 gb ram yiyor bir 8 daha olsa gene 5 gb yiyecek
RAM yükseltmek herhangi bir şeyi değiştirmeyecektir.

Bu oyunda olmasa bile çoğu güncel oyunda değiştirir. Tek kanal RAM kullanıyorsan yalnızca boyut için yükseltme yapmazsın. Çift kanal besleme önemlidir. 1x8 GB kullanılabilecek en kötü RAM tipidir 2x4 bile aynı boyut olmasına rağmen önemli fark yaratır. Günümüzde ideali ise 2x8 GB.
img.jpg
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben herhangi bir takılma göremedim.

Hayır değiştirir. Tek kanal RAM kullanıyorsan yalnızca boyut için yükseltme yapmazsın. 1x8 GB kullanılabilecek en kötü RAM tipidir 2x4 bile aynı boyut olmasına rağmen önemli fark yaratır.

Eki Görüntüle 888850

Hocam bunu sölemiştiniz hatırlıyorum. Sizin ETS videonuzu da izledim sizde de gpu kullanımı düşüyor fakat drop girmiyor herhalde. Bir 8 gb daha alıp taksam inşAllah sorun çözülür ve donanımsal bir sorun yoktur.Hocam size bir soru daha soracağım benim kartın tdp değeri 130w fakat en fazla 100w kullandı sizde de böyle mi?

@Huseyinatik ben kısa süreli oynadım fakat işlemcimin tekli çekirdek gücü düşük olduğundan bu durum normal benim için. Bu tarz eski ve yüksek FPS değerlerine ulaşılan oyunlarda işlemci gücü desteği daha önemli oluyor. 3500X ile 1500X arasında ciddi çekirdek gücü farkı var.

100w oldukça bende genellikle 90w civarı görünüyor diğer oyunlarda.

@Huseyinatik ben kısa süreli oynadım fakat işlemcimin tekli çekirdek gücü düşük olduğundan bu durum normal benim için. Bu tarz eski ve yüksek FPS değerlerine ulaşılan oyunlarda işlemci gücü desteği daha önemli oluyor. 3500X ile 1500X arasında ciddi çekirdek gücü farkı var.

100w oldukça bende genellikle 90w civarı görünüyor diğer oyunlarda.
Yok hocam ets nin dışında düşünürsek kart en fazla 100w gördü halbuki tdp değeri 130 w

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı