RX 5500XT ve i7 4850HQ darboğaz yapar mı?

osmanozturk

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, sevgili sosyal. i7 4850HQ 2.3GHz (Turbo 3.5GHz) işlemcili MacBook Pro (late 2013) bilgisayarıma RX 5500XT eGPU yükseltmesi yapmayı düşünüyorum. Oluşacak darboğaz hakkında aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam kardeşim,
bu sitede işlemci ve ekran kartlarının darboğaz yapıp yapmayacağı hesaplanabiliyor. Kendi işlemcini ve ekran kartını seçip hesaplatabilirsin. E gpu yapacagğın için ve notebook işlemcisi ile desktop kartı karşılaştıracağın için site uyumsuzluk uyarısı verecektir dikkate alma sonuca bak. Ayrıca çok aşırı bir rakam çıkmadığı sürece darboğaz dünyanın sonu değil.
Merhabalar, sevgili sosyal. i7 4850HQ 2.3GHz (Turbo 3.5GHz) işlemcili MacBook Pro (late 2013) bilgisayarıma RX 5500XT eGPU yükseltmesi yapmayı düşünüyorum. Oluşacak darboğaz hakkında aydınlatırsanız sevinirim.
Ben hesaplattım, %10 gösteriyor ki bence kesinlikle dert edilecek bir rakam değil. Bu ne demek ? Ekran kartının performansından %10 kayıp olacak demek ama yüne de senin şu anki sisteminden daha iyi performans verecektir.

Dosya Ekleri

• darboğaz.jpg
    darboğaz.jpg
    85 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Selam kardeşim,
Bu sitede işlemci ve ekran kartlarının darboğaz yapıp yapmayacağı hesaplanabiliyor. Kendi işlemcini ve ekran kartını seçip hesaplatabilirsin. E GPU yapacagğın için ve notebook işlemcisi ile desktop kartı karşılaştıracağın için site uyumsuzluk uyarısı verecektir dikkate alma sonuca bak. Ayrıca çok aşırı bir rakam çıkmadığı sürece darboğaz dünyanın sonu değil.

Ben hesaplattım, %10 gösteriyor ki bence kesinlikle dert edilecek bir rakam değil. Bu ne demek? Ekran kartının performansından %10 kayıp olacak demek ama yüne de senin şu anki sisteminden daha iyi performans verecektir.

Anladım çok teşekkür ederim. Bir de benim işlemcime denk masaüstü işlemcisi biliyorsanız söyleyebilir misiniz onunla da darboğaz hesaplaması yapayım.

Anladım çok teşekkür ederim. Bir de benim işlemcime denk masaüstü işlemcisi biliyorsanız söyleyebilir misiniz onunla da darboğaz hesaplaması yapayım.
İşlemciler ile ilgili o kadar detaylı bir bilgi birikimim malesef yok. :( Forumdaki daha bilgili arkadaşlar belki yardımcı olabilir. Ama benim değinmek istediğim nokta darboğaz özellikle de küçük darboğazlar dünyanın sonu değil, keyifle oyun oynamaya engel değil. Bir çok teknoloji ve bilgisayar kanalının bu konuda youtube içerikleri de var araştırıp izleyebilirsin. Buraya birkaç bilgilendirici video linki bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İşlemciler ile ilgili o kadar detaylı bir bilgi birikimim maalesef yok. :( forumdaki daha bilgili arkadaşlar belki yardımcı olabilir. Ama benim değinmek istediğim nokta darboğaz özellikle de küçük darboğazlar dünyanın sonu değil, keyifle oyun oynamaya engel değil. Bir çok teknoloji ve bilgisayar kanalının bu konuda YouTube içerikleri de var araştırıp izleyebilirsin. Buraya birkaç bilgilendirici video linki bırakıyorum.

Yükseltmekteki amacım oyun oynamak olmadığından dediğinize göre bir problem arz etmeyecektir. Teşekkür ediyorum. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı