RX 5500XT WattMan hatası

bfy3458

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ,ben yaklaşık 2 ay önce İtopya'dan hazır sistem aldım, ama maalesef kartımı AMD aldım pişmanım yaklaşık 1 ay önce WattMan hatası çıkmaya başlamıştı ve bende sorunu MSI Afterburner'dan çözmüştüm bir şekilde ama daha bugün bilgisayarımda WattMan hatası yine çıkmaya başladı sistemi açtığımda mavi ekran veriyor ben şimdi ne yapacağım? Yemin ediyorum artık şu AMD'nin sorunlarından bıktım usandım! Bu arada çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Ekran kartı= MSI Gaming X RX 5500XT 8 GB.

Arkadaşın dediği gibi başka driver sürümlerini deneyin, arkadaşımda işe yaradı.

Eğer sorun geçmez ise kartınız core clock hızını düşürürüz.

Bu bir çözüm olabiliyor.

Merhabalar. WattMan hatasının birçok sebebi olabilir ve net tespitini maalesef yapamayız. WattMan hatasının çözümü için bütün çözüm yöntemlerini denemeniz gerekli. Forum içerisinde de birçok çözüm önerileri mevcut bu hata ile ilgili fakat ben bildiklerimi yazayım. Ekran kartı için çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek, Frekans Mhz ve güç limiti değerlerini değiştirmek ya da düşürmek, undervolt gibi yöntemler belki çözüm olabilir.

Bende tam sizi etiketliyordum hızlısınız maşallah.

Hocam 20.9.1 vardı WattMan hatası aldım sonra 20.10.1 kurdum belki düzelir diye ama düzelmedi.

Hocam 20.9.1 vardı WattMan hatası aldım sonra 20.10.1 kurdum belki düzelir diye ama düzelmedi.

Tamam. Daha önce 5500 XT'de MSI Gaming X modelini kullanan 2-3 kişide benzer sorunu görmüştüm. Modelde bir sıkıntı var mı bilmiyorum ama bulmaya çalışacağız. Ben Sapphire Pulse modeline sahibim.

Dragon Center yüklü mü? Varsa silersen iyi olacaktır. Onun dışında BIOS ve Windows güncel mi? AMD Chipset Driver yüklü mü?

@07alone07 ben de sayfayı yeniliyordum en tepede 5500 XT ve wattman görünce "nasıl olur?" diye girdim.

Hocam Dragon Center yüklüydü ama silmiştim BIOS Windows güncel chipset driver yüklü.
Herkeste farkli mi bu WattMan hatasi.
Bendeki sadece ani elektrik kesintisi sonrasi sadece bildirim olarak geliyor
Bende de RX 5500 XT4GB ASUS var.
Hocam bende de elektrik kesintisi olduktan sonra olmaya başladı.

Ben de aynı hatayı alıyordum. Sürüm olarak 20.4.2 kurdum, 100MHz aşağı çektim ve düzeldi. MHz düşürmeyi deneyin.

Herkeste farkli mi bu WattMan hatasi.
Bendeki sadece ani elektrik kesintisi sonrasi sadece bildirim olarak geliyor
Bende de RX 5500 XT4GB ASUS var.

O bana da olmuştu elektrik kesilince. Bu durumda eğer oyunlarda herhangi bir hata alırsan sürücü silip yüklemen yerine burayı kontrol et. İkisi de "Otomatik" ve "Varsayılan" olarak durursa iyi olur.

Hocam Dragon Center yüklüydü ama silmiştim BIOS Windows güncel chipset driver yüklü.

Güç kaynağın nedir bu arada? @Wizinnn 5500 XT mi kullanıyorsun yoksa başka bir model mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…